Guvernul Ponta a depasit Guvernul Boc la capitolul ordonanțe de urgență

Ordonante-urgenta-guvern-Victor-Ponta-mai-2012-iunie-2013-dantanasa-roGuvernul Victor Ponta conduce România prin ordonanțe de urgență, în ciuda faptului că în Parlament se bazează pe o majoritate solidă de care nu s-a bucurat niciun alt guvern post-decembrist.
Deși atunci când se afla în opoziție USL critica maniera discreționară a Guvernelor Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu, care ignorau rolul Parlamentului României și guvernau prin ordonanțe de urgență, guvernul USL condus de PSD-istul Victor Ponta a ajuns să depășească guvernele PDL-UDMR-UNPR la capitolul ordonanțe de urgență.
Dacă Guvernul Emil Boc era considerat ”campion la ordonanțe” (detalii aici) pentru că a emis 61 de de ordonanțe de urgență în șase luni, Guvernul Victor Ponta a emis în perioada 7 mai 2012 (data instalării Guvernului Victor Ponta 1) – 27 iunie 2013 nu mai puțin de 161 de ordonanțe de urgență, cu mult peste numărul emis de Guvernul Emil Boc, conform unui document al Cancelariei Primului Ministru, urmare unei solicitări de informații în baza Legii nr. 544/2001.
Preluare. Citeste mai multe pe http://www.dantanasa.ro

Comentarii

comentarii

One thought on “Guvernul Ponta a depasit Guvernul Boc la capitolul ordonanțe de urgență

  1. Informatia este inexacta. Guvernul Bok a stabilit un record greu de egalat vreodata: Ordonantele Guvernamentale ale guvernului Bok au fost lovite de nulitate, adica Curtea Constitutionala le-a gasit neconstitutionale. Ordonantele guvernului Ponta sunt sustenabile.

Comments are closed.