Halda de zgura – o bubă pe fața orașului – VIDEO

După ce a reuşit să îi convingă pe aleşii locali să cumpere funicularul, Ioan Popa îşi îndreaptă atenţia spre un alt obiectiv. Edilul doreşte preluarea haldei de zgură de la TMK şi ecologizarea ei. Popa a numit muntele de zgură „o bubă pentru oraş!” Edilul Ioan Popa are un nou plan în ceea ce priveşte schimbarea feţei Reşiţei. Acesta doreşte preluarea celor 10 milioane de metri cubi reprezentaţi de halda de zgură şi ecologizarea ei. Ioan Popa a subliniat faptul că odată ecologizată, zona – şi condiţiile de trai ale locuitorilor din această zonă se vor îmbunătăţi.

„Suntem în discuții avansate cu TMK să preluăm de la dânșii halda de zgură. Ea se vede ca un munte mare, dar înăuntru este un gol. Ar trebui să terasăm, să punem, iarbă, copaci și să reabilităm această cicatrice de pe fața orașului. Eu mă tot uit pe Google Maps și mă uit la oraș, intru în el, ies și această haldă de zgură este o bubă pe oraș. De câte ori mă duc cu un investitor în Parcul Industrial, și am fost cu cel puțin 50 până acum, când văd monstruozitatea aia, oamenii mă întreabă și eu nu știu fâstâcit ce să le spun. Le vorbesc frumos despre oraș și le spun că e un depozit pe care o să îl aranjăm, o să îl ecologizăm”, a declarat Ioan Popa.

Ioan Popa a dat şi explicaţii pentru cei care spun că zgura ar putea fi utilizată pentru lucrări de infrastructură. Acesta a declarat că acest lucru ar fi posibil dacă în zonă ar exista lucrări mari cum ar fi construirea unei autostrăzi, însă în absenţa unui astfel de proiect, halda de zgură va continua să rămână o cicatrice pe faţa oraşului.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Halda de zgura – o bubă pe fața orașului – VIDEO

  1. Zgura asta poate fi utilizata partial amestecata cu pietris pt. reabilitarea drumurilor desfundate de prin sate, unde nu poate intra nici o caruta, darmite o masina. E practic un material gratis. În rest daca e vorba de reabilitare si acoperire, uitati-va ca exemplu ce a facut orasul siderurgic / port Duisburg în Germania. Cautati pe google pics dupa „Turtle And Tigers Duisburg”:
    https://www.google.de/search?hl=de&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=621&ei=v3KPW4vkKIK5sQGm05SIBQ&q=turtle+and+tigers+duisburg&oq=turtle+and+tigers+duisburg&gs_l=img.3…1978.11331.0.11816.26.11.0.15.15.0.122.1171.2j9.11.0….0…1ac.1.64.img..0.16.1202…0j0i30k1j0i24k1.0.XquNXabiiBU

    Asa ceva. punct platforma de recreere si observatie, ce arata ca un russe dintr-un parc de distractie, se poate face si în Resita dar trebuie sa se vrea!

Comments are closed.