VIDEO Au trecut pe lângă moarte – Haldina de zgură de pe Valea Țerovei s-a surpat

Haldina de zgură de pe Valea Țerovei s-a surupat în această după amiază chiar peste drumul de centură al Reșiței. O bună bucată din deal, cu tot cu vegetație și copaci, s-a părăbușit peste drum. Mai exact, a alunecat și a acoperit drumul spre Dealul Crucii. Numai norocul a făcut ca o familie ce se afla într-o mașină și se îndrepta spre Govândar, să nu fie acoperită de tonele de pământ și zgură.

[youtube id=”JzHoCEMrYlU”]

Unul dintre martorii oculari, Victor, spune că ,,Am trăit clipe de coșmar, parcă urmăream un film, dar în care eu eram protagonist. Nu vă mai spun ce emoții am avut când am văzut că dealul cu tot cu copaci o ia la vale. Norocul meu, al soției și al celor doi copii ai noștrii – toată familia eram în mașină, a fost că eram pe drum la capătul surpării. dar ne-am văzut moartea cu ochii în oglinda mașinii. Nu este posibil așa ceva” mai spune Victor.

Circulația pe Valea Țerovei s-a îngreunat automat deoarece muntele de zgură a ajuns chiar pe centura municipiului Reșița. Câțiva muncitori sprijiniți de utilaje, au ajuns să degaje drumul și mult timp s-a circulat doar alternativ, când pe o bandă, când pe alta.
Reamintim că exploatarea haldinei de zgură a fost concesionată de către o firmă bulgară. La fața locului erau doar câțiva muncitori. Muntele de zgură a ajuns în drum cu pomi si vegetația care crescuse pe muntele de zgură.

De-a lungul vremii, de numele haldinei de zgură din Reșița se leagă mai multe scandaluri și probleme: de la poluarea cu praf și până la numeroasele victime umane dintre care unele și-au pierdut viața. Să nu uităm de adevăratul război dus între locuitorii din Dealul Crucii – mai exact o parte a acestora și firma bulgară ce a concesionat activitatea de sortare a zgurii și extragerea fierului vechi de acolo.

Comentarii

comentarii