”Herbalife” a primit 200 de milioane dolari amendă pentru înşelarea clienţilor!

”Herbalife” a primit 200 de milioane dolari amendă pentru înşelarea clienţilor! Acuzată de înşelăciuni asupra mai multor consumatori din SUA, compania care comercializează şi în România produse pentru slăbit a ales să plătească amenda de două sute de milioane de dolari, dată de către Comisia Federală de Comerţ americană, pentru închiderea investigaţiei şi evitarea unor acuzaţii mai grave, de gen schemă piramidală, arată cbsnews.com.

Recrutarea prin minciună

Acuzele de înşelătorie se bazează pe plângerile distribuitorilor recrutaţi pe bandă rulantă cu promisiunea unor câştiguri fabuloase în urmă vânzărilor reţelei ce urma să fie construite de fiecare, majoritatea dintre ei renunţând însă pe măsură ce îşi dădeau seama că nu pot aduce noi adepţi în sistemul multilevel marketing.  Totodată, în afară amenzii de 200 milioane dolari, compania va trebui să despăgubească clienţii pentru pierderile suferite în urmă acestor practici înşelătoare.

Strategii de camuflare pentru varianta românească

Afacerea cu produse de slăbit este prezentă în România de mai mulţi ani.  În ultima perioadă însă asistăm, pe fondul suspiciunii tot mai mari a populaţiei faţă de aceste produse,  la o strategie interesantă de camuflare a întregului proces de distribuţie,  şi pe fondul faptului că plaja de clienţi potenţiali a cam  fost epuizată. Pe scurt, eşti întâmpinat în puncte foarte aglomerate din oraş de persoane care îţi înmânează un voucher ce îţi garantează testarea  GRATUITĂ a sănătăţii.  Unii dintre cetăţeni cad în plasa cuvântului magic: Gratuit şi iau de bună, oferta. Din păcate în final descoperă că testarea se reduce la urcarea pe un cântar care le arată nu doar greutatea,  ci şi procentul de grăsime din corp după care, inevitabil, urmează o nouă  ofertă de produse pentru slăbit,  marca Herbalife, ce de data asta trebuie achitată! Şi uite aşa afacerea prosperă, pe spinarea naivilor.

Ce spun medicii giurgiuveni despre „produsele minune”

Contactaţi de reporterii cotidianului „Jurnal Giurgiuvean”, câţiva dintre medicii giurgiuveni – şi nu numai ei – ne-au recomandat  să evităm cât putem consumarea acelor produse aşa-zis miraculoase, menite să ne  creeze un corp de invidiat. „Conţinutul ridicat de substanţe chimice, unele cancerigene, dar şi faptul că rezultatele nu sunt aproape niciodată cele scontate, nu fac decât să distrugă, încet, dar sigur, organismul. Nu există produse miraculoase, nu există soluţii de pierdere în greutate sau de dobândire de masă musculară fără eforturi. Pe de altă parte, nu există remedii garantate pentru afecţiuni cărora nici medicina modernă nu le-a găsit soluţii. De aceea, sfatul nostru este ca oamenii să fie mult mai atenţi la aceste tipuri de produse, pentru că, dincolo de orice, comercianţii nu sunt decât nişte şarlatani, care profită de pe urma disperării unor persoane”, ne mai spuneau medicii contactaţi de publicaţia noastră, care au dorit să nu intre în polemici cu firma, motiv pentru care au dorit să nu le facem cunoscută identitatea.

 

”Herbalife” a primit 200 de milioane dolari amendă pentru înşelarea clienţilor! Citeste tu mai departe aici: https://jurnalgiurgiuvean.ro/herbalife-a-primit-200-de-milioane-dolari-amenda-pentru-inselarea-clientilor/?fbclid=IwAR0oLvm2UqyGsfdq-DYoMFe_QpV7Bhx8XKxIYYZqzeRDb6rIj-lRTocgClo

Comentarii

comentarii