Hrană de la oameni pentru animalele pădurii în iarna grea – Silvicultorii din Rusca Montană au sărit în ajutorul animalelor sălbatice VIDEO

Animalele sălbatice din Ocolul Silvic Rusca Montana, nu vor rămâne flămânde nici în această iarnă. Stratul de zăpadă are și 40 de cm în unele zone și în aceste condiții, animalele sălbatice găsesc foarte greu Frunze și iarbă uscată. Mai ales că din cauza frigului și a secetei din vară și din toamnă, acum nu prea au ce mânca. Pentru ca necuvântătoarelor să nu sufere, pădurarii le-au pregătit un meniu bogat, format din fân, sare şi porumb.

Pe teritoriul Ocolului Silvic Rusca Montană, sunt amenajate mai multe locuri speciale, un fel de ,,sufragerie” din pădure. Necuvântătoarele şi-au creat deja un reflex ca, în timpul zilei, să treacă pe aici şi să mănânce. De hrana acestora, au grijă angajaţii ocolului silvic, care vin cu mâncare și nutreț de mai multe ori pe săptămână. Până unde se poate, sacii cu porumb și nutrețul este cărați cu mașinile. Când terenul nu mai permite acest lucru, pădurarii iau sacii în spate și de multe ori, merg câțiva kilometrii până la locul stabilit.

În pădurile din Munții Poiana Ruscă, în anumite locuri ferite de ochiul și pasul omului, un fel de ,,bucătării” ale animalelor sălbatice din pădurea naturală. Pădurarii le știu umblătorile, locurile de trecere, de adăpare și au dus acolo o parte din porumb și drobi de sare. Zilele următoare, vor duce și fân. Mineralele din drob le ajută pe animale să treacă peste iarnă mai ușor. Le crește imunitatea.

Silvicultorii de la Rusca Montană au o vorbă care este transmisă don generație în generație: ,,Să nu uităm că animalele sălbatice au deasupra lor doar… CERUL!” . În pădurile din zona Rusca Montană, trăiesc mistreți, cerbi, căprioare, dar și carnivorele mari din arealul nostru. După urmele lăsate, se pare că în zonă și-a făcut apariția și un urs de mari dimensiuni.

Comentarii

comentarii

One thought on “Hrană de la oameni pentru animalele pădurii în iarna grea – Silvicultorii din Rusca Montană au sărit în ajutorul animalelor sălbatice VIDEO

Comments are closed.