Ianăș Roșeți condamnat definitiv la pușcărie cu executare

Politică

Fostul şef al Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din Caraş-Severin, Ianăş Roşeţi, acuzat de luare de mită va petrece următorii doi ani şi jumătate după gratii. Instanţa Curţii de Apel Timişoara a respins ca nefondat apelul declarat de acesta şi a menţinut sentinţa Tribunalului Caraş-Severin, de 2 ani şi 6 luni, cu executare. Sentinţa este definitivă, caz în care Ianăş Roşeţi va trebui să se resemneze şi să gândească cum îşi va petrece timpul după gratii.

Curtea de Apel Timişoara a respins ca fiind nefondate apelurile de eliberare. Astfel, sentinţa de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare dată de Tribunalul Caraş-Severin a rămas definitivă. În plus, Ianăş Roşeţi are interzise timp de 3 ani mai multe drepturi, între care acela de a fi ales în funcţii publice şi de a exercita profesia ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Curtea de Apel Timişoara a judecat apelul formulat de Ianăş Roşeţi, fostul director al Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din Caraş-Severin judecat şi condamnat pentru luare de mită. Roşeţi a sperat până în ultimul moment că magistraţii vor ţine seama de faptul că şi-a recunoscut fapta şi vor fi îngăduitori cu ei, dar s-a înşelat.
Lui Ianăşi Roşeţi i se trage de la un flagrant al procurorilor DNA în luna septembrie, în urma denunţului făcut de fostul primar al comunei Armeniş, Ioan Vetreş, devenit între timp om de afaceri. Potrivit rechizitoriului, Roşeţi i-a încredinţat lui Vetreş mai multe lucrări de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă, solicitând şi primind în schimb anumite sume de bani. Fiind cercetat într-un alt dosar, se pare că Vetreş a acceptat să colaboreze cu procurorii şi aşa s-a ajuns la flagrantul făcut chiar în locuinţa fostului director DADPP, din Teregova.

Ca o pată de culoare, Roşeţi şi Vetreş au fost colegi în PDL, şi chiar prieteni buni.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments