Ianăş Roşeţi – șeful de la Patrimoniul CJ, a primit mandat de reținere pentru 30 de zile

rosetiŞeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Caraş-Severin, Ianăş Roşeţi – șeful de la Patrimoniu, reţinut miercuri după amiază în casa părintească din Teregova, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. El a fost arestat în urma unui flagrant organizat și instrumentat de DNA Timișoara.
Acesta a fost prins în flagrant după ce a primit o nouă tranșă din șpaga totală de 8.000 de euro, solicitată pentru un contract atribuit prin direcția pe care o conducea – adică, 10% din valoarea contracdtului.
Ieri a primit 9.000 de lei, care au fost găsiți de anchetatori într-una dintre camere. În timpul percheziției, sub unul dintre paturi au fost găsiți 12.000 de lei, iar în alte locuri din casă, alți aproximativ 3.000 de euro. Toate sumele de bani au fost ridicate de anchetatori.
,,Ianăș Roșeți a fost adus în cătușe, sub escortă, la sala de tribunal unde se judecă solicitarea DNA de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta a avut grijă să își ascundă cătușele sub o haină. Avocatul lui Roșeți a declarat, imediat, în sală, contestație la decizia de arestare preventivă.” spun colegii de la pressalert.ro din Timișoara prezenți în sala de judecată.
Conform unui comunicat al DNA, Roșeți a pretins de la un denunțător diferite sume de bani, reprezentând 10% din valoarea unor contracte de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia condusă de către Roşeţi Ianăş, acesta din urmă condiţionând atribuirea contractelor şi efectuarea plăţilor pentru fiecare din lucrările facturate de certitudinea remiterii sumelor pretinse. Lucrările au avut în vedere anii 2011 – 2012 şi 2012 – 2013, iar valoarea totală a sumelor deja remise este de aproximativ 8.000 euro . Procurorii DNA au beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații Caraş – Severin și al Direcției Generale Anticorupție Caraş – Severin din cadrul M.A.I.
,,În timpul audierilor acesta susținând că nu știe cum au ajuns la el banii primiți șpagă. “Să-mi aduceţi o perină şi o pătură”, le-a cerut Ianăş Roşeţi apropiaţilor săi care au aşteptat verdictul pe holurile tribunalui. Roșeți a refuzat să comenteze decizia judecătorului, dar a susţinut, în continuare, că este nevinovat” mai spun colegii de la www.pressalert.ro Timișoara.
foto pressalert.ro

Comentarii

comentarii