Iarasi i-a luat iarna pe nepregatite pe drumarii caraseni? VIDEO

În sfârşit, după atâta aşteptare, se pare că peste Banatul Montan a venit şi iarna cu zăpadă adevărată. Acest lucru ar trebuie să umple inimile oamenilor cu bucurie, mai ales că ninge în apropierea sărbătorilor de Crăciun şi Anul nou. Numai că lucrurile nu stau tocmai așa. Printre cei care nu se bucura de zăpadă şi iarna sunt – se pare – şi drumarii. Şi nici şoferii care au avut azi drum în zona Văliug – Semenic – Garâna, nu se bucură.

Fiindcă, cum a nins puţin, cum au şi apărut probleme pe drumul judeţean care leagă Reşita de Muntele Semenic şi zona turistică Garâna, DJ 582. Fiindcă drumarii nu au intervenit cu nimic fiindcă probabil iarna i-a luat pe nepregătite la mijloc de decembrie, mai multe maşini au intrat în derapaj din cauza gheţii formate la coborârea în Văliug. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la urcarea dinspre Garâna spre Pasul Prislop. Autovehiculele s-au întors efectiv, au alunecat ca săniile pe carosabil şi șoferii au cerut ajutorul firmei ,,Tractăm orice” (tel 0725 715 777) că să-și scoată mașinile din porţiunea de drum în pantă.

Fiindcă anul trecut drumarii și-au făcut treaba relativ bine, considerăm că întâmplarea de azi este doar un incident care nu se va repeta.

Comentarii

comentarii

One thought on “Iarasi i-a luat iarna pe nepregatite pe drumarii caraseni? VIDEO

 • 15 decembrie 2018 la 14:32
  Permalink

  Întrebare: – În România nu se folosesc cauciucuri de iarna si eventual lanturi, mai ales lanturi pe rotile de tractiune daca se merge pe drumuri de munte iarna?
  E absurd ca în zonele de munte, drumarii sa fie de vina pt. delasarea si ignoranta soferilor ce se pun pe drum cu masini neechipate corespunzator.
  Oare ce ar face astfel de soferi în Canada sau Alaska unde iarna e iarna si nu…….”scobit în nas” ca în Europa.
  Eu cînd vin în tara în sezonul rece cînd e vorba de zapada, chit ca masina are cauciucuri de iarna, am cu mine în permanenta lanturi, o cutie (de 50x60x40 cm) cu nisip si o lopatica de transee în portbagaj, lopatica cumparata de la un magazin de military accesories si bineîteles îmi adaptez viteza de drum conform conditiilor ca în fond sînt pe drumul public si nu în jocul „Need for Speed”.

Comentariile sunt închise.