Iarna nu a trecut- Atenție la zăpada de pe trotuare: se lasă cu amenzi de la Primărie

trotuar dezapezirePrimăria Municipiului Reşiţa face un apel la cetăţenii municipiului, ca în sezonul rece, să întreprindă măsuri pentru îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuarele din jurul incintelor.
Potrivit Hotărârii Consiliului Local Reşiţa nr. 1/2010, modificată şi completată prin HCL nr. 292/12.08.2010, art. 1, litera c), „instituţiile publice şi private, operatorii economici, asociaţiile guvernamentale şi alte persoane fizice şi juridice au obligaţia, pe o distanţă de cel puţin 5 m sau, după caz, până la marginea suprafeţei carosabile, de a curăţa zăpada şi gheața de pe trotuare, asigurând o circulaţie normală a pietonilor. Nerespectarea acesteia constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 300 şi 700 de lei.”
Administraţia locală a înştiinţat agenţii economici, asociaţiile de locatari şi de proprietari asupra acestei obligaţii.
Inspectori din cadrul Serviciului de Gospodărie Urbană şi Mediu vor efectua verificări privind activitatea de deszăpezire iar, în cazul nerespectării acestei obligaţii, vor fi aplicate măsurile care se impun.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Reşiţa

Comentarii

comentarii