Iarna poate veni in Caras Severin, cică – cei de la „Drumuri”sunt pregatiti de actiune

Iarnă care stă să vină nu va dă bătăi de cap celor care circulă pe drumurile judeţului. Cel puţin aşa au susţinut reprezentanţii Secţiei Drumuri Naționale Caransebeş şi Secţiei Drumuri Naţionale Orşova, în ultima şedinţă a Colegiului Prefectural. Pe perioada sezonului de iarnă 2014-2015, 20 octombrie 2014 – 31 martie Secţiilor 2015, viabilitatea reţelei de drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin este asigurată de către D.R.D.P. Timişoara prin S.D.N Caransebeş şi S.D.N. Orşova.
Reţeaua de drumuri naţionale de pe raza judeţului Caraş-Severin are o lungime de 548,385 km, din care 270,282 km sunt în administrarea SDN Caransebeş, iar 278,103 km sunt în administrarea SDN Orşova.
Cei de la drumuri mai susţin că au un plan operativ bine pus la punct, în care sunt trasate în linii mari, toate etapele procesului de dezăpezire şi sunt amintite numărul bazelor de dezăpezire, priorităţile, intervalele de timp de operare, dar şi personalul necesar.
De asemenea, reprezentanţii S.D.N susţin că au pentru reţeaua de drumuri din judeţ un sistem de informare pentru a avea informaţiile în regim de permanenţă: 24h din 24h în ceea ce priveşte starea drumurilor naţionale şi modul de intervenţie pe acestea. Sunt pregătite chiar şi utilajele şi mijloacele de transport pentru acţiune. Cu toată acestea anul acesta se vor achiziţiona materiale antiderapante în cantităţi mult mai reduse faţă de anii trecuţi.
Aşadar zăpada poate să vină în judeţ ca drumarii sunt pregătiţi de acţiune, cu mai puţin material antiderapant, dar cu planuri de acţiune bine „ticluite”.

Comentarii

comentarii