Iata cinci motive biologice pentru care esti atrasa de cineva

Legile atractiei au fost explicate si din punct de vedere medical. Barbatii care sunt considerati ca fiind atragatori de catre femei au cel mai scazut nivel de markeri de stres oxidativ.

Intr-un studiu realizat de medicii britanici au fost facute masuratori asupra barbatilor, pentru a se determina simetria lor. Subiectii au fost testati si chestionati in privinta indicatorilor de stres oxidativ.

Femeile a fost rugat sa evalueze imagini cu trupurile si fete barbatilor in functie de atractia pe care o au pentru fiecare. Barbatii care au fost considerati cei mai atractivi au fost cei care au avut cel mai scazut nivel de stres oxidativ. De asemenea, barbatii cu trupuri simetrice au fost considerati atragatori, si ei avand niveluri scazute din aceiasi indicatori.

Un indice de masa corporala de 20,85 a fost considerat atragator de catre femei, deoarece denota o sanatate optima si un bun potential de reproducere. Ca o similitudine, un studiu de la o Universitate din California a aratat ca femeile cu solduri mari se descurca mai bine in testele de inteligenta, la fel si copii acestora.

In mod ciudat, lungimea picioarelor este perceputa in mod diferit la femei si barbati. Picioarele lungi sunt preferate la femei, in timp sunt considerati atragatori daca lungimea picioarelor este egala cu cea a torsoului.

Barbatii care au cicatrici pe fata sunt considerati atragatori, intr-o relatie de scurta durata.

Altruismul a evoluat deoarece stramosii nostrii cautau parteneri cu acelasi tip de comportament. De-a lungul evolutiei s-a constatat ca persoanele altruiste s-au simtit atrase de parteneri cu acelasi tip de comportament.

http://femina.rol.ro/cinci-motive-biologice-pentru-care-esti-atrasa-de-cineva-32290.html

Comments

comments

Powered by Facebook Comments