Iată cum poți curăța ușor unele fructe și legume

Culinare
Asta o știați? iată cum puteți curăța în mod inteligent fructele

 

Toată lumea știe importanța consumului de fructe şi legume ca parte din dieta noastră zilnică, dar de multe ori, nu le prea consumăm fiindcă ne este prea greu să le curățăm, sau suntem prea leneși să ne ocupăm de îndepărtarea cojii și a pielițelor.

Într-adevăr, mai ales în cazul fructelor exotice, curățarea este de asemenea dificilă. Nu este de ascuns faptul că nu de puține ori, nici măcar nu știm cum să le curățăm și nici în ce combinații se mănâncă pentru a fi cât mai gustoase.

Acesta este motivul pentru care am compilat aceste 14 moduri inteligente și ușor de aplicat atunci când vrem să îndepărtăm coaja fructelor sau legumelor.

 

Tangerine sau clementine

Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Tăiați capeții fructului. 2. Crestați coaja.
Peeling Veggies Peeling Veggies
3. Trageți ușor. 4. Gata!
Kiwi
Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Tăiați un căpăcel în partea de vârf a fructului. 2. Cu o linguriță tăiați de pe pereții fructului ca în imaginea de mai sus.
Peeling Veggies Peeling Veggies
3. Strânge ușor de pieliță. 4. Gata!
Alune de pădure
Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Coaceți alunele la cuptor timp de jumătate de oră la foc iute. 2. Le așezați pe un prosop de bucătărie și frecați.
Peeling Veggies
3. Cernneți-le printre degete și gata!!
Ghimbir
Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Cu un cuțitaș îndepărtați nodurile. 2. Folosiți o linguriță pe post de cuțit.
Peeling Veggies
3. Gata!
Usturoiu
Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Sparge căpățâna de usturoi. 2. Pune usturoiul într-un caston cu capac sau și agita energic.
Peeling Veggies Peeling Veggies
3. Scutură, agita, scutură, agita și…….. 4. Iată ce obții când deschizi capacul ligheanului!
Porumb verde
Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Rupe capatul cu mătase uscată. 2. Trage de jumătate din frunze ,,debrăcând” stiuletele.
Peeling Veggies Peeling Veggies
3. Trage ăână jos. Pe ambele părți. 4. Rupe partea de jos și ..gata!!
Castane comestibile
Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Cu un cițitaș ascuțit fă un X în partea de sus a castanei. 2. Pune-le într-o tigaie de tuci sau aluminiu mai groasă.
Peeling Veggies Peeling Veggies
3. Bagă la cuptorul încins la vreo 200 de grade timp de vreo 40 de minute. 4. Le scoți din cuptor, îndepărtezi coaja care ,,a înflorit” li …gata!
Banana
Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Nu se curăță de la coadă ci, de la cap.. 2. Strânge puțin vârful cât să pocnească .
Peeling Veggies
3. Tragi pielițele într-o parte și alta și…….poftă bună!!
Avocado
Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Tai fructul în două la jumătate . 2. Cu partea opusă ascuțișului de la lama cuțitului, indepărtezi ușor pielița .
Peeling Veggies Peeling Veggies
3. Ai grijă să ajungi până la capătul fructului. 4. Strângi ușor de pieliță și….gata!
Mango
Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Taie fructul in 3 felii groase – cuprinzând sâmburele în cea din mijloc. 2. Taie cu un cuțit pula fructului ca în imaginea de mai sus- pătrățele.
Peeling Veggies Peeling Veggies
3. Întoarce pe dos bucata de fruct. 4. Taie bucățelele într-o ceșcuță și ..poftă bună!!
Cum cureți pielița de pe roșii 
Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Înfige o furculiță mai veche în roșie. 2. Rotește pe toate părțile roșia deasupra flăcării de la aragaz până pocnește ușor.
Peeling Veggies Peeling Veggies
3. Trage ușor fâșiile de pieliță. 4. Iată ce ai obținut!
Cum cureți cartofii fierți de coajă 
Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Este un pic mai mult de lucru, dar rezulatul merită efortul. Într-un lighean pui apă rece cu cuburi de gheață.  Scoți cartofii cu o paletă din apa clocotită și-i arunci fierbinți în apa cu gheață. 2. Nu-i lași mai mult de 10 – 15 secunde.
Peeling Veggies
3. Iei cartoful în mâini și tragi pielița care se ve desprinde uimitor de repede și…gata! Cartofii curpățați în acest fel sunt excelenți pentru salate sau de tăiat feli pe platoul cu cârnați și șuncă sau mezeluri. Plus o ceapă roție pe lângă.
Perele
Peeling Veggies Peeling Veggies
1. Ca și la castane, crestăm un X în partea de sus a piersicii. 2. Le scufundăm pentru 30 de secunde în apă clocotită cu zeamă de lămâie.
Peeling Veggies
3.  Îndepărtezi pielița de pe fructe și gata, a fost foarte ușor.

 

Sursa: ba-bamail.com

Comments

comments

Powered by Facebook Comments