Iată cum poți curăța ușor unele fructe și legume
Asta o știați? iată cum puteți curăța în mod inteligent fructele
Toată lumea știe importanța consumului de fructe şi legume ca parte din dieta noastră zilnică, dar de multe ori, nu le prea consumăm fiindcă ne este prea greu să le curățăm, sau suntem prea leneși să ne ocupăm de îndepărtarea cojii și a pielițelor. Într-adevăr, mai ales în cazul fructelor exotice, curățarea este de asemenea dificilă. Nu este de ascuns faptul că nu de puține ori, nici măcar nu știm cum să le curățăm și nici în ce combinații se mănâncă pentru a fi cât mai gustoase. Acesta este motivul pentru care am compilat aceste 14 moduri inteligente și ușor de aplicat atunci când vrem să îndepărtăm coaja fructelor sau legumelor.
Tangerine sau clementine |
|
1. Tăiați capeții fructului. | 2. Crestați coaja. |
3. Trageți ușor. | 4. Gata! |
Kiwi | |
1. Tăiați un căpăcel în partea de vârf a fructului. | 2. Cu o linguriță tăiați de pe pereții fructului ca în imaginea de mai sus. |
3. Strânge ușor de pieliță. | 4. Gata! |
Alune de pădure | |
1. Coaceți alunele la cuptor timp de jumătate de oră la foc iute. | 2. Le așezați pe un prosop de bucătărie și frecați. |
3. Cernneți-le printre degete și gata!! | |
Ghimbir | |
1. Cu un cuțitaș îndepărtați nodurile. | 2. Folosiți o linguriță pe post de cuțit. |
3. Gata! | |
Usturoiu | |
1. Sparge căpățâna de usturoi. | 2. Pune usturoiul într-un caston cu capac sau și agita energic. |
3. Scutură, agita, scutură, agita și…….. | 4. Iată ce obții când deschizi capacul ligheanului! |
Porumb verde | |
1. Rupe capatul cu mătase uscată. | 2. Trage de jumătate din frunze ,,debrăcând” stiuletele. |
3. Trage ăână jos. Pe ambele părți. | 4. Rupe partea de jos și ..gata!! |
Castane comestibile | |
1. Cu un cițitaș ascuțit fă un X în partea de sus a castanei. | 2. Pune-le într-o tigaie de tuci sau aluminiu mai groasă. |
3. Bagă la cuptorul încins la vreo 200 de grade timp de vreo 40 de minute. | 4. Le scoți din cuptor, îndepărtezi coaja care ,,a înflorit” li …gata! |
Banana | |
1. Nu se curăță de la coadă ci, de la cap.. | 2. Strânge puțin vârful cât să pocnească . |
3. Tragi pielițele într-o parte și alta și…….poftă bună!! | |
Avocado | |
1. Tai fructul în două la jumătate . | 2. Cu partea opusă ascuțișului de la lama cuțitului, indepărtezi ușor pielița . |
3. Ai grijă să ajungi până la capătul fructului. | 4. Strângi ușor de pieliță și….gata! |
Mango | |
1. Taie fructul in 3 felii groase – cuprinzând sâmburele în cea din mijloc. | 2. Taie cu un cuțit pula fructului ca în imaginea de mai sus- pătrățele. |
3. Întoarce pe dos bucata de fruct. | 4. Taie bucățelele într-o ceșcuță și ..poftă bună!! |
Cum cureți pielița de pe roșii | |
1. Înfige o furculiță mai veche în roșie. | 2. Rotește pe toate părțile roșia deasupra flăcării de la aragaz până pocnește ușor. |
3. Trage ușor fâșiile de pieliță. | 4. Iată ce ai obținut! |
Cum cureți cartofii fierți de coajă | |
1. Este un pic mai mult de lucru, dar rezulatul merită efortul. Într-un lighean pui apă rece cu cuburi de gheață. Scoți cartofii cu o paletă din apa clocotită și-i arunci fierbinți în apa cu gheață. | 2. Nu-i lași mai mult de 10 – 15 secunde. |
3. Iei cartoful în mâini și tragi pielița care se ve desprinde uimitor de repede și…gata! Cartofii curpățați în acest fel sunt excelenți pentru salate sau de tăiat feli pe platoul cu cârnați și șuncă sau mezeluri. Plus o ceapă roție pe lângă. | |
Perele | |
1. Ca și la castane, crestăm un X în partea de sus a piersicii. | 2. Le scufundăm pentru 30 de secunde în apă clocotită cu zeamă de lămâie. |
3. Îndepărtezi pielița de pe fructe și gata, a fost foarte ușor.
Sursa: ba-bamail.com |