VIDEO Fruntașul liberal Ilie Iova, nu mai vrea cu PNL – Județul în pericol de a rămâne fără conducător?

Iată că după ce județul Caraș Severin nu mai are prefect, nu mai are președinte de Consiliu Județean, și a rămas doar cu un subprefect și un vicepreședinte al CJ, acum este în pericol de a rămâne fără nici un șef, la vârf. În cazul în care PNL îi va retrage sprijinul politic lui Ilie Iova care a demisionat din funcția politică și și-a retras candidaturile din partea PNL, ba mai mult, este în căutarea unui partid, atunci județul va trece pe mâna unui administrator public.

Ilie Iova, secretarul general al PNL Caraș-Severin, a anunțat astăzi într-o conferință de prresă că ,,demisioez din această funcție și o să candidez la funcția de primar al municipiului Caransebeș, dar din partea unei alte formațiuni politice, nu din partea PNL. Mai exact, voi alege formațiunea politică care îmi va maximiza șansele de a reuși acest lucru”. Adică, să ajungă primar la Caransebeș.

Cu intenția clară de a potoli toate zvonurile și bârfele ce circulă de o săptămână în lume politică din județ, Iova a spus că ”Eu cred că încă mai am de spus multe, nu în politică, ci în administrație. În această săptămână mi-am retras cererile pentru candidatura mea, din partea PNL, pentru toate cele trei funcții la care am asipirat: funcția de primar, cea de consilier local și cea de consilier județean. Nu mai doresc să candidez la nici una din cele trei funcţii din partea PNL-ului. De asemenea, mi-am dat demisia din funcția de secretar general al PNL Caraș-Severin.”

Iova a mai spus că ,, Am primit solicitări concrete din partea altor partide, însă nu am luat nicio decizie. Eu nu voi merge spre ei să întreb dacă mai au un loc și pentru Ilie Iova, pentru că ai mei nu mă mai vor. Voi candida la Primăria Caransebeș și vreau să plec cu capul sus din Consiliul Județean Caraș-Severin, chiar dacă voi fi obligat s-o fac mai devreme. Ultimul termen de depunere a candidaturii este data de 26 aprilie. Deocamdată traversez o perioadă în care reflectez, şi sunt şi foarte ocupat cu activitatea curentă a Consiliului judeţean. Voi urma exact paşii pe care mi i-am propus pentru a nu fi resimţită în nici un fel de neconcordanţă vizavi de actul administrativ”.

Fostul lider liberal, a mai spus că în Caraș Severin este un paradox politic față de ceea ce se întâmplă în restul țării: ,,La preşedinţia Consiliului judeţean este obligatoriu să candideze preşedintele partidului. Funcţia aceasta este una eminamente politică, mai ales acum, după noua lege prin care președintele CJ este ales de către consilieri. Sunt surprins că, totuşi, liderii politici cărăşeni nu îşi asumă această candidatură, în condiţiile în care, în alte judeţe președinții de filiale se bat pentru această funcţie. Asta mi-a dat de gândit. Nu doresc să încurc programul de alegeri al nimănui, dar candidez pentru funcţia de primar al municipiului Caransebeş”.

Chiar dacă a demisionat din funcția de secretar general al PNL, Ilie Iova și-a păstrat, cel puțin pentru moment, calitatea de membru al Partidului Național Liberal. Asta în condiția în care PNL nu-i retrage sprijinul politic. Punând și această variantă în calcul, în condiția în care județul nu mai are un alt președinte sau vicepreședinte, conform legii, va trebui ales un administrator public. În opinia lui Iova, cel mai potrivit om care să ocupe în prezent această funcție, este Victor Naidan.

Comentarii

comentarii