Implica-te si tu! 20 de județe din țară sunt sub ape VIDEO

 

 

De la an la an, din ce în ce mai multe localități sunt spălate de viituri, pentru că pădurea care fixa versanții munților a dispărut. Defrișările sălbatice din ultimii 10 ani își arată acum colții și demonstrează că, fără pădure, suntem expuși dezastrelor naturale.

În centrul acestui dezastru stă chiar Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare procesator de lemn din România. Pentru că ofereau bonusuri pentru lemnul livrat peste cantitatea din contract [1], tăierile au atins cote alarmante. În ultimii ani, s-a tăiat de peste tot și oricum.

Acum, DIICOT investighează Schweighofer pentru tăieri ilegale. Acuzațiile aduse sunt trucarea licitațiilor publice și construirea unui grup infracțional organizat. [2] FSC s-a dezasociat de ei și le-a retras certificatul de sustenabilitate. [3] Două magazine de bricolaj au renunțat deja la produsele lor. [4]

Însă, în continuare, cele mai mari magazine de bricolaj din România – Arabesque, Dedeman, Hornbach – fac afaceri de zeci de milioane de euro cu Schweighofer.

Acum, când toată lumea înțelege legătura dintre inundații și defrișări este momentul perfect să punem presiune pe magazine și să îi convingem să pună pe piață doar lemn din surse sustenabile. În 2017, Comunitatea Declic a reușit să convingă BricoDepot și Leroy Merlin să renunțe definitiv la Schweighofer. Și nu ne oprim aici!

În ultimele luni am pus la punct un nou instrument high-tech, o premieră în România. Îl vom lansa pentru a ținti magazinele de bricolaj, iar tu vei fi printre primii membri Declic care îl va putea folosi!

Robotargeter este un instrument de comunicare care te va pune în legătură telefonică cu angajații magazinelor de bricolaj. Acesta te va apela, iar eu te voi ghida prin intermediul unei înregistrări telefonice. De îndată ce vei parcurge pașii explicativi, Robotargeter îți va face legătura cu unul din magazinele Arabesque, Dedeman sau Hornbach. Instrumentul se asigură că volumul de apeluri efectuate se împarte în mod egal, iar telefoanele sună continuu.

Tot ce trebuie să faci este să te înscrii cu numărul de telefon în chestionarul de mai jos. Începând de vineri după-amiază vei fi sunat de către Robotargeter. Maratonul de telefoane va continua marți și miercuri. Când vei fi redirecționat către magazine, tot ce trebuie să faci este să te prezinți și să le spui că ești îngrijorat că se vinde în continuare lemn ilegal, iar defrișările degradează mediul înconjurător. Toate costurile apelurilor vor si suportate de către Declic.

Înscrie-te acum

Dacă sute dintre noi am suna zile la rând la Arabesque, Dedeman și Hornbach, îi putem convinge să renunțe la lemnul de la Schweighofer. O discuție directă între noi (clienții) și ei (furnizorii) i-ar convinge că profit se poate face și din afaceri morale. Dar ca să reușim acest lucru, avem nevoie și de ajutorul tău

https://youtu.be/yru44UR47Ms

PS: Inundațiile prin care România a trecut anul acesta se vor întâmpla și la anul, și peste doi ani dacă nu acționăm acum. Magazinele de bricolaj trebuie să înțeleagă că afacerile lor sunt distructive pentru cetățeni. Eu sunt sigură că, dacă și-ar dori, marile magazine ar putea găsi soluții de a vinde lemn tăiat legal, fără să fie nevoie să ne tăiem pădurile virgine și parcurile naționale. Dacă vrem să ne protejăm pădurile, trebuie să convingem magazinele să renunțe la lemnul de la Schweighofer. Putem face asta, doar dacă sunăm, cât mai mulți, și le cerem explicit acest lucru.

–––

NOTE:

[1] http://stiri.declic.ro/bonus-lemn-ilegal

[2] http://stiri.declic.ro/cp-diicot

[3] http://stiri.declic.ro/dezasociere-FSC

[4] https://www.declic.ro/stiri/Bricodepot-renunta-la-HS

Comentarii

comentarii