Impozitul în cazul firmelor înregistrate în propria locuință

Românii care şi-au înregistrat firmele în propriile locuinţe, dar nu îşi desfăşoară activitatea acolo, nu vor fi afectaţi de impozitul pe sediul social.

Secretarul de stat din Ministerul Finaţelor, Gabriel Biriş, susţine că patronii sau cei care au PFA NU vor suporta majorarea impozitului local pe clădiri, iar în acest sens vor apărea clarificări legislative.

În lipsa activităţii din locuinţe, nu pot fi înregistrate cheltuieli, conform Codului Fiscal. Ca atare, impozitul datorat e cel pentru locuință și nu trebuie făcute evaluări pentru cota-parte, a precizat el.

De la începutul anului, patronii de firme cu sediul în locuinţe au fost înştiinţaţi că trebuie să declare exact suprafaţa destinată activităţii economice la Fisc până pe 31 martie. În caz contrar, vor avea de achitat un impozit de 20 de ori mai mare decât cel plătit pentru o locuinţă folosită exclusiv în scop rezidenţial.

http://www.eclar.ro/s/ce-se-va-intampla-cu-impozitul-in-cazul-firmelor-inregistrate-in-propria-locuinta-a-patronilor-/#.VrU4Pvl96M8

Comentarii

comentarii