Împreună împotriva violenţei în şcoală

DSC06782În cea de-a doua zi din ciclul de manifestări derulat sub genericul „Săptămâna altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, un ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin – Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii – şi un poliţist de proximitate de la Poliţia Municipiului Reşiţa au fost invitaţii elevilor clasei a IX-a B de la Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Reşiţa.
Fiind vorba despre o activitate interactivă, elevii au fost stimulaţi să participe la identificarea unor modalităţi concrete de manifestare ale violenţei, întâlnite în viaţa de zi cu zi sau văzute la televizor. De asemenea, au aflat care sunt cauzele ce duc la apariţia violenţei şi au înţeles că astfel de fapte nu rămân fără consecinţe, unele chiar foarte grave, care pot fi de natură medicală, psihologică, socială, dar şi juridică.
Pentru ca elevii să conştientizeze posibilele consecinţe ale săvârşirii unor fapte cu violenţă, poliţiştii au utilizat materiale multimedia iar la final au distribuit fiecărui adolescent câte un flyer cu recomandări preventive sub genericul „Stop violenţa!”.

Comentarii

comentarii