În ajun de Mos Niculae 2021, s-au aprins luminile de sărbătoare la Reșița VIDEO

În acest an, iluminatul festiv a fost pus în funcțiune în ajun de Moș Niculae. Peste 2000 se reșițeni – mai ales copii însoțiți de părinți, în ciuda ploii mărunte, s-au strâns în Centrul civic în jurul bradului pregătit de municipalitate pentru acest Crăciun. Toată lumea a așteptat aprinderea pomului de Crăciun cu sufletul la gură fiind curioși dacă este mai frumos ca cel de anul trecut. Momentul a fost întâmpinat cu strigăte de bucurie și aplauze de reșițenii veniți în centrul administrativ al orașului.

Momentul aprinderii luminilor  fost precedat de un spectacol de lasere, organizat în premieră în Banatul Montan. Este vorba de un concept de spectacol ce include jocuri de lasere pe ritm de muzică și proiecții luminoase de mari dimensiuni.

După aprinderea luminilor de sărbătoare, reșițenii au ascultat un recital de colinde gospel, susținut de artistul Dean Bowman, alături de corul Visions of Dreams. Întreg programul a fost transmis LIVE pe pagina de social media a Primăriei Reșița.

În acest an, primăria a folosit în proporție de 80% instalațiile de lumini de anul trecut. Pentru a completa iluminatul de sărbători, municipalitatea a achiziționat două sute de șiruri luminoase cu care au fost împodobiți o parte dintre platanii de pe Bd. Revoluția din Decembrie, precum și zece decorațiuni luminoase cu fixare transversală.

Primarul Reșiței, Ioan Popă, le-a cerut părinților că în această perioadă grea pentru omenire, ca să facă tot posibilul pentru ca cei mici să simtă spiritul sărbătorilor de iarnă, să intre în această atmosferă deosebită pe care doar sărbătoarea Crăciunului o poate oferi.

În Parcul Tricolorului vor funcționa un târg de Crăciun și un patinoar. Acolo vor fi prezenți producători de produse tradiționale începând de la brânzeturi, produse din carne, băuturi și terminând cu vată din zahăr, colaci secuiești, vinuri de Tiorol,  papuci de casă sau lucruri de artizanat.

Până în 7 ianuarie, pe scena din mijlocul Târgului de Crăciun vor avea loc spectacole și manifestări culturale.

Comentarii

comentarii

One thought on “În ajun de Mos Niculae 2021, s-au aprins luminile de sărbătoare la Reșița VIDEO

Comments are closed.