@Breaking newsActualitateCultural

In Banat, de sărbători – Spectacol impresionant oferit reșițenilor de Ansamblul Bârzava VIDEO

Ansamblul Barzava a venit cu traditia în sufletele reșițenilor, așa cum se face la româmi. Ansamblul de Cântece și Dansuri „Bârzava“, cu sprijinul Consiliul Local și al Primăriei Municipiului Reșița, au organizat aseară un spectacol extraordinar de cântece și dansuri populare, intitulat „În Banat de sărbători“.

A devenit deja o tradiție ca în preajma Crăciunului, Ansamblul „Bârzava” să se prezinte în fața publicului cu un mega-spectacol. Spectacolul susținut de Ansamblul de Cântece și Dansuri „Bârzava“, deja este unul tradițional și a ajuns la cea de-a X-a ediție. Sala Cinematografului „Dacia“, din Reșița a fost plină doar pe jumătate – și asta din cază că organizatorii s-au conformat normelor sanitare anti-pandemie.

La Reșița, tradițiile folclorului românesc, în general, și ale celui bănățean, în special, sunt păstrate și promovate. Au demonstrat-o, aseară, dacă mai era cazul, membrii Ansamblului „Bârzava”, tinerii care iubesc Banatul și România și care au făcut din dansul popular o pasiune. Ei au evoluat în fața publicului reșițean, alături de soliști vocali și instrumentiști celebri în tot Banatul și nu numai. 

Un moment special l-a constituit grupajul de cântece gospel interpretate de Şcoala de muzică „Visions of Dreams” creată și condusă de Dean Bowman – solistul principal. Acesta este cetățean american stabilit de câțiva ani la Reșița. Dean Bowman este un nume important al scenei de jazz, rock și avant-garde al New York-ului  

Spectatorii au avut parte de suite de dansuri populare sârbești și din toate regiunile țării. Un rol important, pe lângă talentul dansatorilor, l-au avut și îl au, cei doi instructori și responsabili de bunul mers al ansamblului: Meri Aghescu și Petre Bagiu.

Comentarii

comentarii

One thought on “In Banat, de sărbători – Spectacol impresionant oferit reșițenilor de Ansamblul Bârzava VIDEO

Comentariile sunt închise.