VIDEO Primul pas în Banatul Montan- Consulul Moldovei la Bocșa

Consulul Onorific al Republicii Moldova la Timișoara a fost pentru prima dată în Caraș Severin. Primul oraș vizitat a fost Bocșa. Consulul a fost așteptat de Eugen Cizmănențu, primarul orașului împreună cu doi copii îmbrăcați în costume populare. Evident conform tradiției nu a lipsit pâinea și sarea.
După întâmpinare, cei doi oficiali au discutat mai multe aspecte, de la cele culturale la cele economice. S-a vorbit de posibilitatea înfrățirii orașului Bocșa cu orașe din Republica Moldova. Gazdele bocșene i-au înmânat diplomatului moldovean o mapă de prezentare a orașului Bocșa, două albume cu opera maestrului Constantin Lucaci, dar și un frumos dar realizat de copii de la Centrul de creație Bocșa.

La întâlnirea a participat viceprimarului orașului Bocșa, Constantin Borozan și istoricul Mihai Vișan. După întâlnirea de la Primărie, consului Moldovei a vizitat muzeul Constantin Lucaci, unde i-a fost ghid, directorul Casei de Cultura din Bocșa, Dan Liuț.

După Bocșa, Consulul Republicii Moldova, Silviu Sofronie, a vizitat Reșița și Anina. Diplomatul moldovean spunea că, în acestă vară mai are programate vizite la Moldova Nouă și Oravița.

Pe parcursul vizitei sale în județul Caraș Severin, acesta a fost însoțit de scriitorul și jurnalistul Constantin Mărăscu.

Comentarii

comentarii