In final, fratilor- pe cine si ce am ales? In ritmul asta, ramanem fara alesi?!

Nu că i-ar părea cuiva rău după ei. La câte fac, sau mai exact, la câte nu fac, nici nu se va vedea că a mai săltat DNA-ul încă unul. Dar, parcă este prea de tot. Chiar așa a ajuns România? Ziua și deputatul – ziua și arestatul?! Mai nou, nici nu mai miră prea tare pe nimeni faptul că-i saltă pe capete pe politicieni – aleșii noștri. Când întâmplător se mai aude numele vreo unuia pe la tv sau pe la radio, oamenii se întreabă: pe ăsta când îl saltă? Și cu tot valul ăsta de arestări, tot nu se potolesc domnii politicieni. Este adevărat – pentru unii a sosit vremea decontului pentru măgăriile și mânăriile făcute cu ceva timp în urmă, dar alții încă ,,mai fac afaceri și învârteli”. Și când afli la ce nivel se discuta, ce sume erau în joc, atunci te mai miri ,,măi draga românule” unde sunt banii: iată, aici sunt banii Dovadă stă cuminicatul primit azi de la DNA:

,,În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cererea și referatul întocmit în cauză, în vederea sesizării ministrului Justiției pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și a arestării preventive a deputatului RIZEA CRISTIAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

– trafic de influenţă,
– spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) și
– influențarea declarațiilor (doua fapte)

Cererea procurorilor anticorupție are în vedere faptul că, potrivit ordonanței prin care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de acesta, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înţelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro – în total 300.000 euro – pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna.

Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influență, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv.
În cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfășurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori și le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promițându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei clinici.

Cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupție au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a inculpatului COLȚEA LUCIAN, cetățean american, pentru săvârșirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă și spălare de bani în formă continuată (două acte materiale).
Inculpatul COLȚEA LUCIAN este prezentat, la data de 2 martie 2016, la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Inculpaţilor Rizea Cristian şi Colțea Lucian li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comentarii

comentarii