În plină iarnă, la Cascadele Modăvița și Burăul Mare au apărut primii ghiocei VIDEO

Chiar dacă din punct de vedere calendaristic ne aflăm în plină iarnă, vestitorii primăverii – ghioceii – au apărut la poalele munților din sudul Banatului. În urmă cu o săptămână, în zona cascadelor Modăvița și Burăul Mare, stratul de zăpadă măsura aproape o jumătate de metru. De cum s-a topit zăpada odată cu încălzirea bruscă a vremii, în jurul celor două cascade, Modăvița și Burăul Mare, au apărut primii ghiocei din acest an. După câteva zile cu soare, zăpada s-a topit din jurul cascadelor și au răsărit imediat vestitorii primăverii. Cascadele au un debit foarte mare și sunt adevărate tablouri cu imagini ca din povești.

Vestea s-a dus până în sat și multă lume vine să vadă cascadele și primii ghiocei. Cu toţii se bucură să-i vadă, mai ales copiii. Ghioceii sunt flori minunate care înveselesc pe oricine atunci când răsar. Sunt flori care ne transmit sentimentul trezirii la viață al naturii și implicit, a noastră. Urmează un nou început, într-un nou ciclu de viață.

Ghioceii îți oferă o stare de bine, de optimism atunci când îi privești. Și totuși, să nu ne grăbim. Încă suntem în plină iarnă. După aceste zile cu soare ca de primăvară care a topit toată zăpada de pe Munții Locvei, cascadele Modăvița și Burăul Mare au apă din abundență pentru a încânta ochiul trecătorului sau al turistului.

Cele două cascade, sunt o încântare. Cei care trec prin zonă, fie că sunt localnici sau turiști ce au aflat de la televizor de cele două căderi de apă, se opresc să le viziteze, să facă poze, după care, se grăbesc să le posteze pe rețelele de socializare.

Azi, 3 februarie, am trecut și noi prin zonă, le-am fotografiat puțin pentru dumneavoastră, toți cititorii noștri. Sperăm că imaginile să vă convingă să le vizitați. Garantat, nu o să regretați. Din aceste locuri frumoase din Banatul de Munte pe care vi-le prezentăm pe www.infocs.ro, plecați mai împliniți și cu sufletul încărcat de emoții de ceea ce mama natură ne oferă tot timpul.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii

One thought on “În plină iarnă, la Cascadele Modăvița și Burăul Mare au apărut primii ghiocei VIDEO

Comentariile sunt închise.