@Breaking newsActualitate

În plină primăvară – Conducere nouă și planuri de relansare și viitor la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reșița VIDEO

Tot mai mulți pensionari solicită împrumuturi de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor pentru a-și acoperii cheltuielile cotidiene. Listele de programări și rândul de la ghișee sunt tot mai mari, mai ales în prag de sărbători. Cu toate că suntem la începutul anului, numărul împrumuturilor la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reșița, a crescut anul acesta față de anii anteriori. Doar în ultimele săptămâni, s-au acordat împrumuturi în valoare de aproximativ 200.000 lei. Unul din motivele creșterii numărului de împrumuturi în ultima perioadă, este și apropierea sărbătorilor pascale.

Odată cu venirea primăverii, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, bate și vântul reînoirii. Din luna aprilie, noua președintă aleasă este Tudorița Nicula. Dânsa a făcut parte și în trecut din structura de conducerea a CARP – fiind de 4 ani în Consiliul Director. Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, este și în prezent singurul sprijin al oamenilor aflați în impas, aceștia împrumutându-se pentru cheltuieli precum plata altor rate, întreținerea, medicamente și chiar amenajarea locuinței. Cu o dobândă mică față de orice instituție bancară, oamenii reușesc să își facă traiul mai ușor.

Regulamentul pentru acordarea împrumuturilor este afișat la sediul din zona Muncitoresc, acesta fiind și singurul pe care CARP îl are in Reșița. Până în prezent Casa de ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reșița este singura instituție de ajutor reciproc care acordă ajutor de înmormântare din fondurile proprii. Cu toate că sediul instituției este în Reșița, aceasta are în componență și membrii din Moldova Nouă, Oravița, Băile Herculane, Oțelu Roșu, Caransebes, dar și din comunele județului.

În prezent, CARP Reșița are un plan de relansare și eficientizare a activității – în primul rând prin atragerea de noi membrii. În plus, CARP acordă din acest an împrumuturi de până la 40.000 de lei. Asta în funcție de pensia și fondul depus de solicitant. În rest – lucrurile arată așa cum trebuie să fie într-o instituție care lucrează cu publicul: toalete separate pentru public și personal, curățenie și multă ordine.

Comentarii

comentarii