In sfarsit se face dreptate pentru resiteni – Jecmaneala pentru locurile de parcare se apropie de final

Ca la noi la nimenea: Datorită maşinaţiilor, uneltirilor şi proastei administraţii publice de acum vreo 3 ani, dar mai ales a intereselor de gașcă și individuale, Primăria Reşita a fost nevoită ca în urmă cu câţiva ani să dea în administrare privată cele mai bune şi profitabile locuri de parcare din oraș- peste 2000 la număr şi în zonele cele mai circulate. Adică, mai pe înţelesul tuturor și mai pe șleau, după ce s-au investit bani publici în amenajarea şi modernizarea parcărilor, acestea au fost date în administrare unei firme private. În loc ca reșițenii să plătească o sumă acceptabilă pentru locurile de parcare, oamenii au fost efectiv jecmăniţi de sume imense. Și nu în ultimul rând, în loc ca banii contribuabililor să se întoarcă la Primărie și automat tot la reșițeni, aceștia sunt încasați de către o firmă privată. Nu mai discutăm cine sunt administratorii și ce interese sunt la mijloc, de felul în care s-a făcut această afacere, nici de faptul că angajații lor de prin parcări umblă doar după ciubucăreală și jecmăneală ignorând voit tichetele de parcare puse de șoferi pe bord, de faptul că în perioada când au fost zăpezi mari n-au mișcat un deget ca să curețe parcările de pe care au încasat sume imense. Despre plombat asfaltul, măturat și stropit pe timpul verii, nici nu mai vorbim fiindcă ar suna ca o glumă. Nu! Discutăm doar despre faptul că o firmă privată încasează mulţi bani ne cuveniți pentru parcări pentru care nu au dat un ban pentru a fi modernizate și amenajare fiindcă aceste parcări au fost făcute de Primărie cu banii reșițenilor.

Si totusi a apărut o rază de speranță. Iată ce se spune în comunicatul Primăriei Reșița trimis azi presei: ,,Datorită multiplelor sesizări venite din partea cetățenilor referitoare la modul defectuos în care sunt gestionate parcările cu plată de pe raza Municipiului Reșița, precizăm că s-au facut demersurile legale pentru a rezilia contractul de concesiune cu firma ECO BAU PARC SRL.

În urma acestor demersuri, Tribunalul Caraș-Severin a admis acțiunea formulată de Primăria Reșița, prin Serviciul Public pentru Administrarea Domeniului Public și Privat. În data de 23.01.2017, Instanța de judecată a dispus, în primă instanță, rezilierea contractului 14261/17.10.2011 prin care se concesionează către ECO BAU PARC SRL un număr de 2200 de locuri de parcare. Soluția poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Municipalitatea asigură cetățenii că rezolvarea acestei situații se va produce într-un termen cât mai scurt.

Comentarii

comentarii