Încă un centru de vaccinare cu ser Pfizer la Reșița

Cererea mică pentru vaccinare cu serul produs de AstraZeneca a determinat municipalitatea să ceară autorităților centrale transformarea centrelor din Reșița, în centre care folosesc ser fabricat de compania Pfizer. Începând cu această săptămână, la centrul de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” din Reșița, se administrează și ser Pfizer.

În Reșița existau, până ieri, două centre de imunizare care foloseau ser de la AstraZeneca și unul singur care administra ser de la compania Pfizer. Ca urmare a încrederii mai mari în cel de-al doilea ser, la centrul de la Liceul Sabin Păutza se crease o listă de așteptare care depășea 2.000 de poziții. În schimb, la centrele cu vaccin AstraZeneca cererea era aproape inexistenta.


Acest lucru a determinat Primăria Reșița să ceară ca ,,ambele centre AstraZeneca” să fie transformate în ,,centre Pfizer”. Autoritățile centrale au dat aviz pozitiv pentru transformarea unui singur centru, momentan cel de la Școala Gimnazială Mihai Peia.


La Centrul de vaccinare Mihai Peia, vor funcționa două fluxuri: unul pentru rapelurile cu AstaZeneca și un al doilea, cu vaccin Pfizer.
În momentul de față, la centrul de vaccinare de la Mihai Peia, există un flux de 40 de persoane /zi pentru AstraZeneca și un flux de 90 persoane /zi pentru vaccinul Pfizer.

Comentarii

comentarii