Încă un pas spre alimentarea cu gaz metan a zonelor Caransebeș, Herculane, Turnu Ruieni, Obreja, Armeniș, Teregova, Slatina Timiș, Domașnea și Cornea

Președintele Consiliului Județean Caraș Severin, Romeo Dunca, a avut o nouă rundă de discuții cu directorului Exploatării Teritoriale Arad a Transgaz, Alexandru Ionel și consilierul Transgaz, Popa Nicolae. Tema întâlnirii a fost legată de finalizarea documentației tehnice aferente proiectului de investiții „Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa”.

,,O investiție pe care am promis că o voi vedea materializată și am certitudinea, după ziua de astăzi, că lucrările vor demara, conform estimărilor, în 2022” a spus Romeo Dunca pe pagina sa de facebook.

Întregul proiect de investiții privește o conductă de 176 km, cu o valoare a investiției de peste 380 milioane lei. În Caraș-Severin va traversa: municipiul Caransebeș, orașul Băile Herculane și comunele: Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni și Obreja.

Aprobarea proiectul de investiţii „Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova, jud. Mehedinți – Băile Herculane – Jupa, jud. Caraș-Severin ca fiind de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale” a fost făcută prin Hotărâre de Guvern adoptată în 31 iulie 2020. Într-o primă evaluare, conducta ar acoperi necesarul de gaze pentru un număr de aproximativ 27.500 consumatori casnici, 230 de instituții publice și circa 344 agenți economici.

Comentarii

comentarii

One thought on “Încă un pas spre alimentarea cu gaz metan a zonelor Caransebeș, Herculane, Turnu Ruieni, Obreja, Armeniș, Teregova, Slatina Timiș, Domașnea și Cornea

Comentariile sunt închise.