Incendii de padure la Cornereva in Parcul National și la Rusca Teregova VIDEO

Incendii de padure la Cornereva in Parcul National. Pompierii militari au sunat adunarea şi au solicitat ajutoare de la colegii din judeţele apropiate. Un nou incendiu de pădure a apărut în zona Rusca Teregova. Aproximativ 80 de persoane intervin pe parcursul zilei de azi pentru gestionarea unor situații de urgență generate de incendii la fondul forestier  – pășuni alpine și litieră – de pe raza unităților administrativ-teritoriale Rusca Teregova și Cornereva din Parcul Naţional Domnogled – Valea Cernei.

 

 

În zona Cornereva, mai precis zona Dobraia în parcul naţional Domogled, inclusiv muntele Arjana, acționează la sol 40 de persoane (pompieri militari, personal silvic și rangeri) pe suprafețe care sunt în administrarea mai multor instituții, respectiv Ocolul Silvic Mehadia, Ocolul Silvic Băile Herculane, Parcul Național Domogled-Valea Cernei și Primăria Cornereva.

Alte aproximativ 40 de persoane (pompieri militari și personal silvic) s-au deplasat în zona Rusca Teregova pentru stingerea unui alt incendiu la fondul forestier.

Pentru eficientizarea misiunilor de stingere, la nivelul inspectoratului pt situaţii de urgenţă Semenic, s-au întreprins demersurile necesare în vederea suplimentării cu forțe și mijloace de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele limitrofe, precum și cu resurse aeriene.

Incendii de padure la Cornereva in Parcul National. Cauză probabilă a incendiilor – focul deschis nesupravegheat sau intenţionat. Cu toate că în fiecare an cad flăcărilor mii de hectare, până acum, în Caras Severin, pompierii militari nu au aplicat nici o amendă.

Comentarii

comentarii