Incendii la Resita si Ticvani provocate de instalatiile electrice

În data de 27.08.2016, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin au intervenit pentru stingerea a două incendii care, se pare, că au fost cauzate de scurtcircuite electrice.

Astfel, Detaşamentul de Pompieri Reşiţa a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism în municipiul Reşiţa. Pompierii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, deoarece exista riscul propagării incendiului şi la autoturismele vecine şi au lichidat incendiul. În incendiu a ars partea din faţă a maşinii şi instalaţia electrică.

Echipajele din cadrul Secţiei de Pompieri Oraviţa şi serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă au acţionat, în aceeaşi zi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un imobil din Ticvaniu Mare. La locul evenimentului s-au deplasat trei autospeciale cu apă şi spumă, având în vedere că focul se manifesta violent la întregul imobil format din două corpuri. S-a lichidat incendiul şi s-a reuşit evitarea propagării incendiului şi la locuinţele din apropiere, dar au rezultat pagube materiale semnificative, deoarece în incendiu au ars acoperişul pe o suprafaţa de aproximativ 500 m pătraţi şi a fost deteriorat mobilierul din mai multe încăperi.

În vederea evitării acestor evenimente care produc, în general, pagube materiale importante, recomandăm cetăţenilor verificarea periodică a instalaţiei electrice a autovehiculelor şi a locuinţelor şi evitarea improvizaţiilor.

Comentarii

comentarii