@Breaking news@Ultimele NoutatiActualitateFără categorieTurism

Incendii violente de vegetatie la marginea Resitei VIDEO

Incendii violente la marginea Resitei. Flăcările și incendiile de vegetație au pus stăpânire pe județul Caraș Severin. Doar ieri, au fost semnalate mai bine de 15 incendii. Municipiul Reșița a fost înconjurat de flăcări. Au ars zeci de hectare de fâneață, dar și litieră și pădurice de rășinoase. Focul a cuprins dealurile din jurul Câlnicului, Dealul Golului si Domanului – de la lac, spre Ponor. Astea – doar ce au putut vedea reșițenii, fiindcă foc a fost în tot județul.


Câteva zeci de pompieri militari și de la SVSU, se luptă cu incendiile de vegetație din județ. În apropiere de Reșița, la marginea Câlnicului, situația este critică. Aici flăcările au mistuit deja mai bine de 10 de hectare de pădure și au amenințat casele de pe strada Bistra și linia ferată Reșița – Timișoara.


Pompierii militari ajutați și de pădurarii de la Ocolul Silvic Reșița, fac eforturi supraomenești pentru a controla focul care este amplificat de vânt și de temperaturi ridicate. În locul respectiv, au acționat până noaptea târziu 4 echipaje de pompieri pentru a opri înaintarea flăcărilor.

Incendii violente la marginea Resitei. Pompierii au decis realizarea unui culoar ca flăcările să nu ajungă la păduricea de pin. Fumul gros intră în casele oamenilor și mai multe sălașe, livezi, grădini și gospodării au fost salvate în ultimul moment de pompierii militari.

Culmea este că localnicii din capatul străzii Bistra a căror case sunt în calea flcărilor, s-au distrat făcând selfie sau filmând de zor acțiunea pompierilor, dar nici unul nu a pus mâna pe o lopată sau măturoi ca să oprească flăcările ce erau la câțiva metri de ușile lor.

Incendii violente la marginea Resitei. Oare cine o fi dat foc acolo într-o zonă locuită 100% de etnici rromi? Sursele noastre spun că incendiul ar fi fost provocat ,,de o mână criminală” pentru a şterge urmele dezastrului de pe coasta dealului de deasupra satului. În timpul iernii, zona a fost decimata, curăţată la ras de ,,hoţii de lemn”. Prietenii ştiu care și de ce!

Comentarii

comentarii