Actualitate

Incendiu cu bilanţ tragic la Herculane aseară: Un bărbat mort şi o cabană arsă în întregime

incendiu3Profesorul universitar B. Florian din Craiova, a pierit aseară într-un mod groaznic în locuinţa sa cumpărată în Băile Herculane.
Un incendiu a mistuit aseară o cabană – locuinţă a unui profesor universitar de la Universitatea Craiova. Fostul şef al catedrei de informatică, se stabilise de câţiva ani în Băile Herculane şi cu ajutorul familiei, a construit o pensiune cu vreo 15 camere şi două etaje pe Strada Trandafirilor la numărul 112. Deşi pensiunea era nou- nouţă având toate utilităţile necesare, profesorul Florian locuia de ani buni într-o cabană cu două camere – cabană construită din lemn. În jurul orei 18, omul fusese în vizită la nişte vecini undea stat cam jumătate de oră, după care a plecat acasă.
Focul a fost văzut de vecinul Iosif Puichiţă care a şi dat alarma şi a reuşit să intre în cabana ce ardea la interior cu foc mocnit. Bărbatul de 30 de ani, a prins trupul profesorului şi l-a tras afară, dar deşi nu avea nici un semn de arsură, omul nu mai dădea semne de viaţă.
Între timp, la faţa locului a ajuns echipajul de pompieri civili al SVSU al Primăriei Băile Herculane care a intervenit că nu cumva flăcările care cuprinseseră toată cabană să nu treacă la clădirea din apropiere de care o despărţea doar vreo 10 metri. La locul incendiului a ajuns şi un echipaj al pompierilor militari din Orşova şi împreună au lichidat incendiul. Deşi construcţia din lemn a ars în întregime, restul construcţiilor din apropiere, nu au avut de suferit.
Medicii de la ambulanţă au încercat să readucă la viaţă bărbatul, dar toate eforturile au fost zadarnice. Probabil acesta a murit intoxicat şi asfixiat cu monoxid de carbon şi fum. Cadavrul a fost transportat la capelă din cimitirul din Herculane care ţine loc de morgă iar medicul legist va stabili cauza exactă a decesului în urma necropsiei. Între timp, vecinii au informat despre tragedie soţia şi fiul profesorului stabiliţi în Italia.
Pompierii analizează cauza care ar fi putut duce la izbucnirea incendiului fiind în discuţie două ipoteze: ori un scurtcircuit electric, ori o ţigară aprinsă căzută pe undeva.

Vom reveni cu amănunte.

Comentarii

comentarii