Incendiu de vegetaţie şi de pădure pe Dealul Ciorii lângă Reşița EXCLUSIV VIDEO

Incendiu de vegetaţie şi de pădure pe Dealul Ciorii. Peste 15 hectare de teren acoperit cu fâneţe, livezi şi pădure, au ars aseară în apropiere de municipiul Reşita, pe Dealul Ciorii. Ca de obicei în ultimii ani, focul este pus intenţionat de crescătorii de animale şi mai apoi, ori lăsat nesupravegheat, ori scăpat de sub control.

Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au cuprins tot ce le-a ieşit în cale. Au ars hectare întregi de tufişuri şi ferigă, locuri în care păsările au cuiburi cu pui sau ouă, ori culcuşuri în care animalele sălbatice au fătat deja.

Totul a fost distrus şi ars. Focul s-a apropia şi de o gospodărie şi doar prezenta pompierilor militari de la ISU Semenic a salvat agoniseala omului. Acolo erau un tractor şi utilaje agricole care ar fi ars toate.

Incendiu de vegetaţie şi de pădure pe Dealul Ciorii. În ajutorul pompierilor militari au venit angajaţii Ocolului Silvic Reşita care au oprit extinderea focului în pădurea din apropiere. Dacă înainte de anul 1989 nu se întâmplă aşa ceva, din nefericire, povestea cu focul se repeta an de an, în fiecare primăvară şi toamna. Cu toate că din cauza focului pus la vegetaţie au ars case, mii de hectare de livezi, fânețe şi pădure, până acum, nimeni nu a fost amendat sau tras la răspundere.

Cu toate că situaţia se repeta an de an, până acum nimeni nu a fost prins sau amendat. Incendiile sunt provocate intenţionat de proprietarii de terenuri care doresc să scape de iarba uscată fiindcă încep verificările de la APIA. Sătenii pierd subvenţia în cazul în care terenul nu este …cosit. Aşa că, pentru a ascunde lenea şi nepăsarea, toamna târziu şi primăvara, terenurile sunt incendiate – lucru interzis de lege.


Incendiu de vegetaţie şi de pădure pe Dealul Ciorii. Biologii spun că aceste incendii produc un adevărat dezastru ecologic. Focul a ucis mii de insecte, a distrus culcuşuri de sălbăticiuni şi cuiburi de păsări.

Comentarii

comentarii