Incendiu la o centrala termica din Caransebes cu Pagube de 30.000 de lei

Cinci echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Caransebeş au intervenit azi cu spumă şi cu stingătoarele din dotare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o centrală termică de pe Calea Vârşet din Caransebeş.

Evenimentul s-a produs, se pare, din cauza scurgerii combustibilului dintr-un bazin de capacitate mare (aproximativ 1 tonă) pe un utilaj electric, fapt ce a iniţiat aprinderea uleiului. Din cauza cantităţii mari de combustibil scurse, inclusiv pe scara interioară a centralei termice, exista şi pericol de producere a unei explozii. Acest scenariu a fost însă evitat prin intervenţia promptă a forţelor de intervenţie.

Pompierii militari au reuşit să localizeze în scurt timp incendiul, iar pentru lichidarea acestuia s-a mai acţionat timp de aproximativ 2 ore. Pentru răcirea completă a structurii metalice a centralei s-a folosit apa din bazinele autospecialelor. Intervenţia pompierilor militari nu a fost însă uşoară. Aceştia s-au confruntat cu temperaturile ridicate, vaporii toxici şi fumul gros emanate de incendiu.

Din fericire nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale în valoare estimativă de 30.000 lei. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj al Poliţiei.


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Comentarii

comentarii