Incendiu provocat intenționat la o gospodărie in Lăpuşnicu Mare VIDEO EXCLUSIV

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Bozovici, au fost solicitați azi noapte, în jurul orei două, să intervină pentru stingerea unui incendiu la o gospodărie din comuna Lăpuşnicu Mare. La fața locului, s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au acționat în primul rând pentru localizarea și limitarea efectelor incendiului care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 30m2 cuprinzând anexa unei locuințe. Mai exact, un garaj.

 

Focul amenința să se extindă la casele din imediata vecinătate, însă eforturile pompierilor au oprit propagarea incendiului. Acesta a fost lichidat dimineața, în jurul orei 05: 30. Echipajele profesioniste au fost  sprijinite și de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Lăpuşnicu Mare. Cu toate acestea au ars o anexă în suprafață de circa 30m2, un tractor, o motocositoare şi mai multe utilaje agricole.

 

Pentru a usura interventia, in localitate a fost întreruptă energia electrică mai bine de aproximativ 3 ore. Cauza incendiului: folosirea intenționată a sursei de aprindere. Mai grav este faptul ca pompierii nu au putut folosi hidrantii din comuna. Acestia nu au apa deoarece, neavand contoare si platind in sistem pausal, locuitorii uda gradinile cu apa din rezervoarele de la statia de captare din comuna.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii