Incendiu violent la marginea Resitei, 150 de case in pericol EXCLUSIV VIDEO

Flăcările și incendiile de vegetație au pus stăpânire pe județul Caraș Severin. Doar duminică au fost semnalate mai bine de 15 incendii. Municipiul Reșița a fost înconjurat de flăcări. Au ars zeci de hectare de fâneață, dar și litieră și pădurice de rășinoase.
Câteva zeci de pompieri militari și de la SVSU, se luptă cu incendiile de vegetație din județ. În apropiere de Reșița, la marginea unui cartier, situația este critică. Aici flăcările au mistuit deja mai bine de 4 de hectare de pădure și amenință casele și linia ferată Reșița – Timișoara.
Incendiul amenința peste 150 de case din zona Străzii Bistra, iar pompierii militari fac eforturi supraomenești pentru a controla focul care este amplificat de vânt și de temperaturi ridicate. În locul respectiv se acționează de 4 zile şi pentru a opri înaintarea flăcărilor, pompierii au decis realizarea unui culoar. Copacii au fost tăiați cu drujble.

În Caras Severin, flăcările au distrus deja mii de hectare de fâneață, livezi, pădure, iar peste 150 de locuințe și calea ferată sunt în pericol. Culmea este că localnicii s-au distrat făcând selfie sau filmând de zor acțiunea pompierilor, dar nici unul nu a pus mâna pe o lopată sau măturoi ca să oprească flăcările ce erau la câțiva metri de casele lor.

Plutonierul major Bogdan Nicola, de la ISU Semenic – Detașamentul Reșița, spune că ,,sunt de 4 zile de când sunt la această acţiune, că au ars acolo 4 ha de pădure și pericolul de extindere este mare”.

Localnicii de pe Strada Bistra se tem pentru casele lor, dar din cauza filmărilor cu telefonul și al selfie-urilor, nu au timp să-i ajute un pic pe cei câţiva pompierii care au coborât de pe deal ca să oprească focul să nu le ajungă la case şi la calea ferată. Asta e! Trece trenul, alt pompier cu drujba merge pe calea ferată, un altul trage de furtun, dar nimeni nu le dă o mână de ajutor. Oare cine o fi dat foc acolo într-o zonă locuită 100% de etnici rromi? Sursele noastre spun că incendiul ar fi fost provocat ,,de o mână criminală” pentru a şterge urmele dezastrului de pe coasta dealului de deasupra satului. În timpul iernii, zona a fost decimata, curăţată la res de hoţii de lemn. Prietenii ştiu de ce!

Efectul incendiilor şi a corupţiei!

Trei oameni morţi în 24 de ore, sute de animale moarte şi mii de hectare de pădure sau pajişti arse în incendii la nivel național.
Corupţia a paralizat instituţiile statului făcând nule acţiunile de combatere şi pedepsire a incendiatorilor sau a administratorilor de terenuri.

Milioane de euro subvenţii, sunt acordate ilegal de APIA pentru terenuri incendiate. Romsilva nu a primit nici o sancţiune pentru lipsa măsurilor de combatere a incendiilor. Totul este o şaradă.
DNA trebuie să verifice modul de emitere a autorizaţiilor de către ISU şi acordarea subvenţiilor APIA.

Comentarii

comentarii