Începe Concursul de Titularizarea 2014

titulatizare-2014Mai sunt câteva zile până când se va da startul examenului pentru profesori. Concursul de titularizare este organizat în fiecare an pentru cadrele didactice care doresc să obţină un post în învăţământ. Deşi în parte metodologia e aceeaşi ca şi programa după care viitori dascăli se pregătesc, la fiecare schimbare de ministru modul de abordare al subiectelor, cel al organizării şi desfăşurării concursului e diferit, dând bătăi de cap celor care se pregătesc să intre în sistem. .
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, începând cu ziua de luni încep probele scrise din cadrul Concursului de Titularizare. La concurs vor participa dascălii care doresc să ocupe un post de titular în învățământul preuniversitar. Probele scrise sunt organizate la nivel naţional, prima zi a concursului fiind luni, 21 iulie. În județul Caraș- Severin se vor desfățura în 4 centre stabilite de către Ministerul Educației.
Primele rezultate obţinute de profesori se vor afişa în 25 iulie iar pe 29 iulie se vor afişa rezultatele finale, în urma cărora candidaţii vor fi repartizaţi pe posturi în două etape.
Prima etapă de repartizare va avea loc, în şedinţă publică, la data de 31 iulie, când vor avea prioritate candidaţii care au obţinut cel puţin media 7,00 la concursul din sesiunea iulie 2014. Aceștia vor fi repartizați în ordinea descrescătoare a mediilor, pe posturile didactice publicate în vederea angajării pe perioada nedeterminată.
Următoarea etapă de repartizare va avea loc pe 1 august, tot în şedinţă publică, etapă în care candidaţii care au obţinut minim nota 7 vor fi repartizaţi pe posturile de suplinire rămase libere.
Va mai fi o etapă de titularizare pentru cei care au obţinut la cea anterioară note sub 5 sau care nu s-au înscris la prima etapă de concurs. Aceasta se va desfăşura în perioada 4 – 5 august în urma căreia candidaţii care au obţinut minim 5 vor fi repartizaţi pe posturi pe perioada determinată.

Comentarii

comentarii