VIDEO Începe sezonul plombărilor pe drumurile din județ

Reuniți, astăzi, în ședință extraordonară, consilierii județeni din Caraș-Severin au adoptat doua proiecte care, practic, dau undă verde reparațiilor la drumruile din județ. Este vorba despre regulamentul nou-inființatei Direcții de Drumuri Județene și despre proiectul de hotărâre privind utilizarea sumelor primite de la Guvern pentru drumurile județene și comunale.

„Primul proiect de pe ordinea de zi a fost legat de utilizarea sumelor primite de la Guvern pentru drumurile județene și comunale. Este vorba despre suma de 10,79 milioane de lei, care a fost împărțită pe capitole. Este vorba despre activitatea de iarnă, puțin mai mult de o treime din sumă, și celelalte două treimi pentru activitate de vară. Pentru vară vorbim de activități de întreținere periodică, covoare asfaltice în intravilan, și o a doua componentă, respectiv întreținere de drumuri județene, cu tot ceea ce înseamnă reprofilări, întreținere rigole şi aşa mai departe. Aici suma este mai mare, de 6,9 milioane de lei. Mai este prevăzută și o sumă de 100.000 lei pentru montarea de indicatoare pe drumurile judeţene“, a declarat, la finalul şedinţei, Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului județean Caraș-Severin.

Din cele 6,9 milioane de lei, circa doua milioane vor fi utilizate pentru întreținere curentă de drumuri județene, reprofilări, întreținere prin plombare sau întreținere acostamente, iar restul, pentru întreținere periodică şi covoare asfaltice în intravilanul a 12 localități rurale, şi anume: Cărbunari, Ciclova Româna, Copăcele, Dognecea, Ezeriș, Fizeș, Gîrnic, Lăpușnicu Mare, Plugova, Ramna, Sacu și Șopotu Nou. Președintelr CJ Caraș-Severin a mai precizat că, „pe lângă aceste sume, la nivelul Direcţiei de Drumuri Judeţene, mai sunt peste trei milioane lei, bani veniţi la finalul anului trecut pe calamităţi, precum şi aproape opt milioane lei pentru ramforsări drumuri intravilan”.

”Pentru toți acești bani, începând de astăzi, se vor începe procedurile pentru a se interveni pe drumurile județene din Caraș-Severin. Am încercat ca din acești bani să intervenim pe toate drumurile pe care sunt probleme în județul Caraș-Severin”, a spus președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu. Printre drumurile care vor fi plombate se numără și porțiune Secășeni – Grădinari, un traseu mult mediatizat și care va fi propus spre finanțare prin POR privind reabilitarea sa.

Suma care a venit de la Guvern va fi împărțită de către proaspăt înființata Direcție de Drumuri Județene astfel: pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă, întreținerea pe timp de vară și plantare indicatoare rutiere.

Comentarii

comentarii