Început de lună încărcat pentru pompierii militari: Avansari in grad si interventii

Prima zi din luna august a fost o zi încărcată pentru pompierii militari, atât din punct de vedere al carierei militare, cât şi din punct de vedere al intervenţiilor.

La data de 01 august 2016, 56 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin, din care doi ofiţeri, au trăit un moment important în cariera profesională a fiecărui militar, şi anume avansarea în gradul militar următor, la termen, în urma satisfacerii stagiului minim în gradul avut anterior.

În ceea ce priveşte intervenţiile, pompierii militari s-au confruntat cu situaţii diverse. Echipajele SMURD au fost solicitate la 15 cazuri, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Caransebeş s-a deplasat în localitatea Petroşniţa, unde a intervenit, cu sprijinul unui echipaj de la Enel, pentru salvarea unui pui de barză căzut din cuib, iar forţe ale Secţiei de Pompieri Oraviţa au intervenit cu o motopompă transportabilă pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie din Oraviţa, inundată în urma precipitaţiilor abundente.

Tot ieri, în localitatea Petrilova, un incendiu puternic a izbucnit în jurul orei 18:30, la o gospodărie particulară, cauza probabilă fiind manevrarea necorespunzătoare a focului deschis în spaţii închise. Două echipaje ale pompierilor militari s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au localizat în scurt timp incendiul pentru a evita propagarea la gospodăriile învecinate. Pentru lichidarea incendiului a mai fost solicitată o autospecială din dotarea Secţiei de Pompieri Oraviţa, intervenţia finalizându-se după mai bine de cinci ore. Au ars mobilă, electrocasnice, acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 350 m2 şi două anexe pe o suprafaţă de 200 m2, valoarea estimată a pagubelor fiind de 100.000 lei.

Pentru evitarea unor situaţii asemănătoare recomandăm atenţie sporită la folosirea diferitelor surse de foc (chibrit, brichetă, brenner, lampă gaz, etc.) în interior şi amplasarea unui stingător sau unei pături de incendiu în încăperea respectivă.

Comentarii

comentarii