Incidentul de la Casa de Cultură Lăpușnic, este „suspect” VIDEO

Ceea ce părea un accident în timpul muncii, se pare că se transformă în altceva. Mai ales după ce primarul Lăpușnicului, Mihaela Drăgilă, a declarat că incidentul de ieri de la Casa de Cultură din Lăpușnic, este „suspect”. Vă reamintim că miercuri, în jurul orei 11, femeia de serviciu, angajata primărie din comună Lăpuşnicu Mare, a fost rănită la cap de o bucată de tencuială care s-a desprins din tavanul de la grupul sanitar din Casa de Cultură. Angajata primăriei se afla în timpul programului de lucru, fapt ce a atras atenția inspectorilor de la ITM, care au sosit în localitate și au luat declarații de la mai mulți angajați ai primăriei. Fiind un caz realtiv simplu, cercetarea a rămas în sarcina unei comisii de protectia muncii din interiorul Primariei Lăpușnic. Femeia accidentată in toaleta căminului cultural, spune că are dureri de cap, stări de vomă, pierderi de echilibru. Ea a fost transportată la UPU Resita unde a fost consultată de medici și fiindcă diagnosticul permitea, a fost trimisă in cinci zile de concediu medical, la domiciliu.

Primarul Drăgilă spune că ,,Femeia, angajată pe postul de guard în cadrul primăriei, s-a deplasat la căminul cultural unde s-a apucat să facă curățenie într-o toaletă izolată, fără să ceară voie nimănui. La un moment dat, a ieșit din cămin și a strigat după ajutor. Nu avea urme de sânge și este suspect din punctul meu de vedere acest incident, dat fiind faptul că vine la o zi după amenințări grave pe care le-a făcut cu o zi înainte într-o ședință de consiliu local, fiindcă a fost sancționată cu 10 la sută din salariu, tocmai că a plecat din primărie fără să ceară voie nimănui.”

Legat de locul în care s-a produs accidentul, trebuie spus că este vorba e o toaletă nefuncțională și nu este un loc izolat și se pare că acolo are acces cine vrea. Pe filmări, se poate vedea clar că oricine poate intra în această încăpere, mai ales că în imediata apropiere este amplasată masa de tenis unde tinerii se joacă ping-pong în fiecare seară. În toaletă erau doze de suc, pe semne că acolo au mai intrat și alții în afară de femeia de serviciu. Totodată, căminul fiind un loc public, este deschis publicului. Pe timp de iarnă, acesta este funcțional în fiecare seară de la ora 16, până la ora 22, așadar, oricine putea avea acces în acea zonă, care nu are încuietoare sau dispozitive de blocat ușa.

De curățenie și de accesul în cămin, se ocupă tocmai femeia de serviciu rănită de bucata de tencuială care s-a desprins din tavanul toaletei cu pricina. Primarul Mihaela Drăgilă a precizat că în prezent este în lucru un dosar de accesare de fonduri, iar clădirea căminului cultural va intra într-un program de reparații, reabilitare și modernizare. În cadrul căminului se desfășoară activități curente culturale, intelectuale și sportive. Femeia accidentată spune că încă nu s-a hotărât dacă va acționa Primăria în judecată.

Comentarii

comentarii