Inconştientă vecină cu crima pe DN58B Reşita – Timişoara – indicatoare rutiere furate

Iată că după ce hoții de fier au furat parapetele de protecție de pe marginea drumurilor din Caraș Severin, acum a venit rândul indicatoarelor – semnelor de circulație – să fie furate.

Niște criminali – fiindcă altfel nu li se poate spune unor astfel de oameni, s-au gândit să facă niște bani de sărbători într-un mod cât mai ușor și dacă se poate, fără să muncească. Așa că acești indivizi de cea mai joasă speță, au pus mâna pe firize și au tăiat țevile metalice pe care sunt prinse indicatoarele de circulație de pe marginea Drumului Național 58B, între localitățile Gherteniș și Măureni.

Fapta vecină cu crima, este și mai gravă dacă analizăm locurile din care s-a furat; este vorba de indicatoarele care semnalizau curbele deosebit de periculoase de pe câțiva km de drum. Șoferii știu foarte bine ce consecințe dezastroase poate avea lipsa unui indicator rutier pe un drum așa de circulat cum este cel dintre Reșița și Timișoara.

Angajații Districtului de Drumuri Naționale Caransebeș spun că au aflat despre acest lucru care este de o gravitate extremă și au anunțat Poliția. Din păcate, procedura de înlocuire a semnelor de circulație furate este una destul de greoaie, mai exact, au trebuit întocmite o serie de acte și făcute mai multe proceduri birocratice având în vedere valoarea unui asemenea indicator: între 300 și 500 de lei bucata. Și aici vorbim de zeci de bucăți sustrase.

Până se va rezolva situația, șoferii care au plătit totuși o rovinietă, nu au decât să circule mai prudent între Reșița și Timișoara. Cât privește soarta indicatoarelor, acestea sunt probabil la vreo un centru de colectare a fierului vechi, sau – este și asta o variantă – țevile metalice au ajuns prin cine știe ce gard. Rămâne ca polițiștii să aşi facă datoria. De menționat este faptul că hoții de parapete dintre Reșița și Anina, au fost prinși de polițiști și acum sunt la pușcărie.
Foto arhiva

Comentarii

comentarii