Infarctul miocardic – Semnele care îți pot salva viața

Dacă ştiţi care sunt semnele care trădează un infarct, şansele să rămâneţi în viaţă cresc considerabil. Medicii detaliază şapte manifestări la care să fiţi atenţi. Iată care sunt:

  1. Amorțirea brațelor sau a picioarelor – Deși acest simptom este adeasea cauzat de lezarea unui nerv sau de artrită, amorțirea membrelor poate fi și un semn al infarctului.
  2. Greaţă – Stările de greaţă care vor culmina cu vomă şi paloarea sunt alte semnale de alarmă. De obicei, aceste stări sugerează o tulburare digestivă, dar pot prevesti şi un atac de cord. Dacă aceste stări sunt însoţite şi de o durere puternică în piept trebuie să apelaţi cât mai repede la medic.
  3. Scurtarea respirației – Atât atacul de panică, dar și infarctul duc la scurtarea respirației. Ca să faceți diferența trebuie să știți că atacul de panică este declanșat de un eveniment stresant și este însoțit și de alte simptome precum frică intensă, tremurături, teama de moarte. În plus, atacul de panică apare brusc, iar simptomele dispar în cinci minute, pe când simptomele infarctului încep ușor și persistă.
  4. Dureri de maxilar – În momentul unui atac de cord, multe persoane pot simţi o durere în zona gâtului sau a umărului ori pot avea senzaţia că durerea iradiază către maxilar, cu preponderenţă către barbă şi către urechi. Specialiştii spun că, în mod special la femei, poate fi resimţită în timpul atacului de cord o durere între omoplaţi. Un semnal de alarmă este mai ales atunci când aceste dureri apar şi dispar, nu când persistă.

Continuarea pe doctorulzilei.ro

Comentarii

comentarii