Intervenție deosebit de grea a echipei Salvamont – Muntele Mic – Turist polonez salvat din râpă VIDEO

În cursul acestei după-amieze, echipa Salvamont Muntele Mic  a intervenit în Munţii Ţarcu, pentru salvarea unui turist polonez în vârstă de aproximativ 40 de ani, care era cazat în staţiunea Poiana Mărulu.


Acest a suferit, cel mai probabil, o fractură de bazin, în urma unui accident, în timp ce se deplasa cu un ATV, fiind transportat, ulterior, la spital.
Acţiunea a fost foarte dificilă din cauza terenului, mai ales că elicopterul SMURD nu a putut zbura, fiind în revizie. 


,,Accidentele din zona Poiana Mărului arată cât de importantă este constituirea unei noi formații şi a unui punct Salvamont chiar acolo, în Poiana Mărului. Aici este vorba despre un paradox ce n-a fost încă rezolvat. Statul român plătește o grămadă de bani pentru acțiuni de salvare din zonele protejate.
 În zona Munților Țarcu sunt tot mai dese accidentele cu motoare, în ciuda restricțiilor de mediu. E ca și cum te-ai pune să pansezi un hoț care s-a rănit la tine în casă atunci când încerca să-ți fure din lucruri” a declarat pentru www.infocs.ro Cornel Galescu șef Serviciu Salvamont Caraș Severin.


Din păcate nimeni nu veghează la respectarea restricțiilor de mediu din ariile protejate. Dovadă că pe Muntele Mic, ca și în zona Poiana Mărului, an de an viin tot mai mulți turiști pentru a face ceea ce la ei în țară este interzis de lege. 

 

Comentarii

comentarii