Învățământ dual la Resita – 207 locuri la Colegiul Tehnic si Colegiul Economic

Mai mulţi agenţi economici din municipiul Reşiţa au semnat contractele-cadru de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învăţământul dual în anul şcolar 2018-2019. În acest an, pentru această formă de învățământ, au fost alocate 207 de locuri.

207 de locuri au fost alocate pentru învăţământul dual în anul şcolar 2018-2019. După cum au afirmat cei prezenţi la Primăria Reşiţa, există toate premisele ca acest tip de învăţământ să se dezvolte la nivelul oraşului. Pe lângă faptul că elevii din afara municipiului beneficiază de cazare şi masă gratuite, elevii de la învăţământul dual primesc şi burse profesionale, atât din partea unităţii de învăţământ, cât şi din partea agenţilor economici. ”Am avut o întâlnire pentru semnarea contractelor-cadru cu agenţii economici şi cele trei instituţii de învăţământ unde funcţionează şcoala duală, pentru cele 207 locuri alocate anului şcolar 2018 – 2019. Mă bucur de acest eveniment, deoarece putem spune că suntem în urcare faţă de anul precedent, când am avut 130 de elevi. Eu îmi manifest încă o dată disponibilitatea de a sprijini învăţământul şcolar dual, profesional. Elevii care vor veni şi în anul şcolar viitor vor beneficia de cămin gratuit în oraş şi trei mese pe zi. Ne dorim să aducem elevi din întregul judeţ, dar şi din judeţele limitrofe şi, de ce nu, de la sârbi sau din Republica Moldova”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Din cei 18 agenţi economici care colaborează cu clasele de învăţământ dual din Reşiţa, 11 semnează astfel de contracte pentru prima dată, a precizat Ioan Popa. Unii dintre oamenii de afaceri consideră că aceste contracte reprezintă o oportunitate, având în vedere că îşi pot forma viitorii angajaţi încă din această fază a pregătirii profesionale.

În Reşiţa, pentru anul şcolar 2018 – 2019, sunt disponibile 207 locuri în învăţământul dual, clasele funcţionând la Colegiul Tehnic, Colegiul Cărăşan şi la Colegiul Economic al Banatului Montan.

Comentarii

comentarii