Învățământul dual intră în al patrulea an la Resita VIDEO

Învățământul dual intră în al patrulea an. La sediul Municipalității reșițene au s-au întâlnit agenți economici, reprezentați ai Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin și ale celor două colegii tehnice din municipiul de pe Bârzava, pentru a semna un nou contract pentru anul școlar 2020-2021.

 

 

Învățământul dual reșițean va continua și în următorul an școlar. În sala de ședințe a Primăriei Reșița, agenții economici și reprezentanții Colegiului Tehnic și ai la Colegiului Economic al Banatului Montan din Reșița s-au întâlnit pentru a semna contractul de colaborare pentru învățământul profesional dual. Învățământul dual a înregistrat o creștere în acești 3 ani, dacă în primul an de implementare 95 de elevi se înscriseseră la această formă de învățământ, în acest an sunt înscriși 177 de elevi. Pentru școala duală reșițeană urmează și o evaluare având în vedere că anul acesta prima generație de elevi va absolvi această formă de învățământ.

În anul școlar 2020-2021 învățământ dual va funcționa în Reșița la Colegiul Tehnic și la Colegiul Economic al Banatului Montan, care au primit deja solicitări din partea agenților economici cu privire la calificările ce ar trebui constituite.

Angajatorii au înțeles că acest parteneriat: mediu de afaceri-școală-autorități locale este esențial dacă doresc ca în Reșița să găsească angajați bine pregătiți.

Elevii care aleg să urmeze această formă de învățământ primesc şi burse profesionale în valoare de 200 de lei, atât din partea unităţii de învăţământ, cât şi din partea agenţilor economici, iar elevii care provin din afara municipiului Reșița, municipiului beneficiază de cazare şi masă gratuite. Unitățile de învățământ reșițene oferă specializare în următoarele meserii: strungar, sudor, electrician, bucătar, confecționer produse textile, ospătar, brutar, patiser, operator CNC și mecanic auto.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments