Învăţământul online la Resita- învățat de dascăli şi acceptat de elevi VIDEO

Unii dascălii din Caras Severin, s-au adaptat destul de bine şi cu rapiditate la sistemul de şcoală online. Deşi de departe școala tradiţionala este cea mai bună alegere, viitorul îi obliga se se adapteze. Și unora le-a reușit foarte bine.

Cristina Ardelean, profesor institutor la Școala Gimnaziala nr. 7 din Reşita, cu sprijinul părinţilor, a creat cu ajutorul copiilor, conturi de g-mail şi au trecut la treabă. O problemă este faptul că mulţi copii, deşi au telefoane performante, nu au acasă laptpuri ori pc-uri şi imprimantă. Din nou, a trebuit căutată o modalitate de a rezolva aceste probleme din mers. Dar, indiscutabil, școala tradiţionala este cea care oferă cele mai bune şi multe rezultate. Ea mai spune că în România lipsește experiența lecţiilor online, că nu s-a făcut aşa ceva înainte, dar atunci când lucrurile revin la normal, este obligatoriu ca în şcoli, măcar dascălii, să facă şi aşa ceva pentru a fi pregătiţi altă dată.

După trei săptămâni de şcoală online, profesoara Cristina Ardeleanu, a rămas uimită și plăcut surprinsă de mesajele primite de la copii: ,,ne este dor de şcoală, doamnă, vrem la şcoală”!

Copiii spun că au primit online lecţiile de la profesori, ei le rezolva, și dacă au nelămuriri – profesorii îi ajută și le explică pe îndelete. Dar, copiilor le lipsește școala, le lipsesc colegii și dascălii lor.

Dascălii de la Școala 7 s-au adaptat imediat şi au păstrat în permanenţă legătura cu elevii lor. Ei înţeleg că sunt probleme deosebite, că sănătatea este bunul cel mai de preţ, dar viaţa merge înainte. Cu ajutorul aplicaţiile de grup sau ale conturilor de socializare, ori a platformelor şcolare puse la dispoziţie. Au fost probleme mari: lipseau conturile – adică elevii nu le aveau create, nu există pregătirea necesară ca fiecare copil să aibă aceste conturi. Dar până la urmă, chiar dacă nu a fost uşor, dascălii s-au adaptat, copiii au fost receptivi şi cu roții, au descurcat problema.

Nu s-au predat lecţii noi, în schimb, s-a lucrat la consolidarea cunoștiințelor şi a lecţiilor predate până acum. Dar, chiar dacă nu s-a stat pe loc, esenţială şi vitală este şcoala şi prezenţa fizică a elevilor la şcoală, în bănci, alături de colegii lor.

Comentarii

comentarii