Învăţământul profesional şi-a redeschis porţile pentru elevii dornici să se califice

meseriiÎncepând din acest an şcolar, elevii au o alternativă de învăţământ, cel profesional cu durata de trei ani.
Astfel că învăţământul profesional le oferă oportunitatea de a obține o calificare profesională și de a se lansa mai ușor pe piața muncii. Totodată, printr-un program național de susținere a învățământului profesional, tinerii pot beneficia de o bursă lunară în valoare de 200 de lei pe parcursul studiilor.
Multe firme din judeţ susţin că se confruntă cu un deficit de personal calificat. Prin acest tip de învăţământ se vor pune bazele unor calificări şi specializări în rândul tinerilor care îşi vor găsi mai uşor un loc de muncă.
La nivelul județului Caraș-Severin au fost organizate astfel de clase în opt unități de învățământ, cu un total de 252 de locuri disponibile. După prima etapă de înscriere, la acest tip de învățământ au rămas 100 de locuri libere, dintre care 14 în Caransebeș, 38 în Reșița, 26 în Bocșa, 13 la Moldova Nouă și 9 locuri în Oțelu Roșu.
Candidații declarați admiși beneficiază, pe durata celor trei ani, de pregătire profesională de bază într-un domeniu de formare profesională, pregătire profesională generală și de specialitate, cu susținerea operatorilor economici și a instituțiilor publice partenere, precum şi ale unității de învățământ. Şcoala îi va sprijinii pe elevii buni cu burse suplimentare de practică.
Va mai exista o perioadă de înscriere pentru ocuparea locurilor rămase libere, ce va avea loc în perioadă de 27- 28 iulie, prin depunerea fişei de înscriere.

Comentarii

comentarii