Investigatorii Agent Green au fost amenintati cu bataia in Parcul National Semenic Cheile Carasului

Un angajat al unei firme de exploatare forestieră din Parcul Național Semenic a blocat autoturismul folosit de Agent Green pe un drum forestier public, a amenintat cu bataia si a incercat sa intre abuziv in masina investigatorilor.

Investigatorii Agent Green au fost amenintati cu bataia in Parcul National Semenic Cheile Carasului from AGENT GREEN on Vimeo.

Anul trecut, in cadrul campaniei Out of Control/Un dezastru National, Agent Green a publicat o ampla investigatie despre exploatările din Parcul National Semenic si „crimele” care se petrec in padurile seculare de fag. Neoficial, in anul 2017, din Parcul Semenic au fost exploatati peste 60.000 de metri cubi de lemn.

Iată ce spune un locuitor din zona Dognecea legat de tăierile de pădure: ,,Nu numai pe Semenic ci şi la Dognecea se taie masiv. Inca din luna februarie, apa care vine în Lacul mare, este tulbure şi au fost zile când aceasta avea o concentrație de 60% apă şi 40 nămol. Aceasta din cauză că se trag lemne din pădure până la asfalt. Foarte mulţi peşti au murit, animalele s-au îmbolnăvit, iar tăierea la ras când e pădurea în verde, este o adevărata crimă”.

Omul mai spune că ,,Din această cauză, această pădure nu se va mai regenera nici în o sută de ani. Parcelele unde pădurea a fost tăiată în verde – în timpul vegetației – nu s-au mai regenerat. După zece ani, în acele locuri pământul este gol, pustiu. De ce nu se respectă legea care spune ,,că pădurea nu se mai poate exploata când este înverzită? Cine nu are grijă de de fabrica de ozon a omenirii? Mafia pădurilor, nu distruge numai păduri, ci şi sănătatea noastră”.

Ion A.
Sursa: https://vimeo.com/268563223

Comentarii

comentarii