Investiţii de peste 11 milioane de euro pentru apă şi canalizare la Oţelu Roşu

Un alt proiect gestionat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin este o investiţie de 137 de milioane de euro, derulat prin Programul Operaţional „Mediu” – Fonduri de Coeziune, realizat prin SC Aquacaraş SRL în 8 oraşe din judeţ.
Este vorba despre proiectul „ Reabilitarea reţelelor de apă potabilă din oraşele Anina, Băile Herculane, Bocşa, Caransebeş, Moldova Nouă, Oraviţa şi Oţelu Roşu.
În prezent au fost prezentate presei din judeţ investiţiile iniţiate pentru Oţelu Roşu, privind lucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare.
„Timp de o lună de zile vom ataca toate fronturile de lucru pe obiectivele pe care acest program le presupune”, a precizat preşedintele administraţiei judeţene, Sorin Frunzăverde.
În ceea ce priveşte investiţiile aflate în curs de implementare proiectul prevede pentru Oţelu Roşu: modernizarea Staţiei de tratare a apei, realizarea a 4 noi foraje, construirea unei noi staţii de epurare a apelor uzate şi extinderea reţelei de apă şi a reţelei de canalizare menajeră.
Pentru reţelele de apă potabilă şi canalizare în Oţelu Roşu sunt prevăzute: reabilitarea reţelei de apă pe 25 de străzi pe o lungime totală de 5, 069 km, realizarea unei noi aducţiuni de apă tratată pe o lungime de 2,101 km, reabilitarea rezervorului de înmagazinare existent, reabilitarea reţelei de canalizare menajeră pe 21 de străzi pe o lungime totală de 7 km, extinderea reţelei de canalizare menajeră pe 39 de străzi, pe o lungime totală de 22 km şi realizarea a 5 staţii noi de pompare ape uzate.
Valoarea totală a proiectului pentru Oţelu Roşu este de peste 11 milioane de euro.

Comentarii

comentarii