VIDEO Primarul Ioan Popa acuzat că a agresat un om de afaceri- Dacă ating pe cineva, îl ating eventual cu o floare

Primarul Reșiței, Ioan Popa, a convocat de urgență presa locală pentru a lămuri situația apărută pe unele site-uri de știri conform cărora edilul l-ar fi bătut cu bestialitate pe managerul firmei de IT AVOLO, Cornel Ciontu.
Avolo este o firmă din Timișoara cu care Primăria are 5 contracte: de IT, mentenanță, telefonie, servicii de securitate, servicii video. De asemenea, administrația locală mai are alte 10 contracte cu firma Europe CNC, pentru servicii de internet. Nemulțumit de sumele foarte mari care erau plătite de către primărie către cele două firme, Ioan Popa spune că ar fi chemat la discuții pe administratorii celor două companii, patronate de o singură persoană, Cornel Ciontu.

Primarul Popa spune că au avut loc două convocări în care managerul firmelor s-ar fi prezentat fără documente care să lămurească tipurile de contracte și sumele reale plătite pentru aceste servicii și a refuzat cererea primarului de a intra în legalitate în ceea ce privește folosirea stâlpilor din oraș pentru fibra optică a firmei Avolo, fără a avea contract sau autorizație de construcție. Mai mult decât atât, edilul a cerut firmei să plătească o taxă de folosire a stâlpilor pe perioada în care i-a utilizat. Patronul firmei nu a fost de acord cu cerințele primarului deși ar fi precizat anterior că aceste contracte pot fi reziliate oricând.

La cea de a treia întâlnire între managerul AVOLO și primarul Ioan Popa discuțiile s-au cam aprins în sala de ședință a Primăriei. Edilul și-a exprimat nemulțumirea că pentru serviciile oferite Primăriei Reșița de către firma Europe C&C s-a plătit în perioada 1 ianuarie – 2 august suma de 125 de mii de lei, iar pentru AVOLO, în aceeași perioadă s-a plătit suma de 110 mii de lei, servicii de internet și telefonie. Reprezentantul Avolo ar fi negat atât sumele cât și lipsa unor anexe în contractele pe care Ioan Popa le-ar fi prezentat ca și justificare.
”Într-adevăr am avut o discuție puțin mai alertă, ca să zic așa, pe un ton poate mai ridicat și le-am spus că în condițiile astea doresc să știu dacă își menține ideea de la întâlnirile anterioare de a rezilia contractele pentru că suntem gata să o facem. Mi-a spus că da, oricum nu se poate discuta cu noi, a trântit scaunul, mi-a spus că așteaptă un protocol semnat din partea noastră pe care-l va semna. A trântit scaunul, a trântit ușa și a plecat. Asta este tot”, a precizat primarul Ioan Popa.

Edilul mai spune că, în condițiile în care Cornel Ciontu a plecat teafăr din primărie, de unde au apărut aceste acuzații, chiar dacă recunoaște că are o”faimă” ca fiind coleric și că nu va fi niciodată un ”mielușel” sau un ”motănel” când vine vorba de interesele Primăriei, iar de atins va ”atinge” pe cineva ”eventual cu o ”floare”.
”Mărturisesc că mi se pare stupefiant ceea ce s-a întâmplat. O pun pe seama faptului că 10 contracte Europe C&C și 5 contracte Avolo au fost prinse într-un protocol pe care l-am semnat toți cei din primărie acum 2-3 ore și l-am trimis pe mail și prin poștă, firmei Avolo, așteptând să vedem dacă le semnează sau nu. Poate fi un caz de victimizare absurdă datorită acestei situații în care omul pierde bani, pierde bani foarte mulți!”, este răspunsul primarului Popa la acuzațiile grave pe care Ciontu i le aduce acestuia.

Între timp am fost contactați de către omul de afaceri Cornel Ciontu care confirmă faptul că a fost agresat de către primar, că a sunat la 112 și că a depus o pângere la poliție în care îl acuză pe Ioan Popa că l-a agresat. El spune că mai mulți angajați ai Primăriei l-au vazut ieșind din biroul primarului plin de sânge și cu cămașa ruptă. Purtătorul de cuvânt al IPJ C-S, Cecilia Dăneț, confirmă faptul că a fost depusă o plângere la IPJ. Cornel Ciontu mai spune că s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență, că are certificat medico-legal pentru agresiune și că, în urma agresiunii suferite, dimineață va fi supus unei intervenții chirurgicale dermatologice deoarece a suferit mai multe răniri din cauza unui inel pe care primarul Popa îl purta.

Reamintim că primarul Ioan Popa neagă orice urmă de agresiune și că între el si Ciontu ar fi avut loc un scandal. La rândul său, spune că și el are martori care au asistat la discutie și că există înregistrări pe camerele video de supraveghere.

Vom reveni cu amânunte.

Comentarii

comentarii