Ion Mocioalca: Guvernul si Iohannis sa nu blocheze legea privind eliminarea a 102 taxe

În prima conferință de presă a Organizației Județene a PSD de după încheierea depunerii listelor pentru alegerile parlamentare, președintele Ion Mocioalcă, deputat în mai multe mandate în Parlamentul României, se adresează atât Guvenului cât și președintelui Iohannis, să nu blocheze legea propusă de stânga politică privind eliminarea a 102 taxe administrative. Prin această inițiativă PSD ar urmări debirocratizarea administrațiilor și un confort psihic și economic clasei de mijloc a populației.

”Referitor la cele 102 taxe, intervenția mea politică de astăzi ar fi să atragem atenția Guvernului Cioloș. chiar și de aici de la Reșița, să nu blocheze această lege. De asemenea, domnului președinte Iohannis, în pixul domniei sale stând promulgarea acestei legi, îl rugăm de asemenea să nu blocheze această lege pentru că este o lege importantă, fără un impact major asupra bugetului de stat, e vorba doar de 0,1% din PIB”, a spus Mocioalcă. Președintele PSD a contraargumentat ideea conform căreia inițiativa PSD ar deranja investitorii prin aceea că antreprenorii nu mai sunt obligați să-și plătească pe la ghișee aceste taxe.
Inițiatorii legii și-au evidențiat public speranța ca legea să nu fie atacată de Curtea Constituțională și să poată fi introdusă din 1 ianuarie 2017.

”Sperăm, de asemenea, ca această lege să nu fie atacată la Curtea Constituțională pentru că dacă judecarea ei se va face după data de 1 ianuarie nu se va mai putea aplica de la 1 ianuarie și în lege ați văzut că această inițiativă a noastră trebuie să constituie elemente de decizie în viitorul buget al României pe care eu sper că îl va face PSD-ul după ajungerea noastră la guvernare”, a mai spus Ion Mocioalcă.

Detalii despre aceste taxe a oferit Ionuț Chisăliță, secretarul general al partidului, prezent și el la conferința de presă: ”Taxele de la Registrul Comerțului sunt în număr de 20. Iată că nu este vorba că investitorii vor fi supărați că am eliminat noi aceste taxe și nu vor mai veni să facă investiții în România. Vorbește actualul Guvern Cioloș și BNR-ul despre grija față de românii din străinătate; sunt taxe consulare și de cetățenie în număr de 33. Să ne amintim de cozile pe care le vedem de multe ori la ghișee atunci când cetățenii își schimbă actele pe care le-au pierdut. Aici vorbim de tarifele pentru pierderea sau modificarea actelor, în număr de 22. Iată că, spre deosebire de Guvernul Cioloș care a anunțat iarăși o introducere a unor noi taxe, cum ar fi taxa pe combustibil și o altă taxă plătită direct de către posesorii de autovehicule, noi am reușit prin această lege să eliminăm 102 taxe”.

Atacurile la adresa Guvernului Cioloș au continuat și prin acuzațiile privind eliminarea subvențiilor acordate cămintelor pentru persoanele vârstnice propuse de către Guvernul Ponta în 2014-2015, dar și în mod direct asupra administrației locale actuale care i-a nedreptățit pe bătrânii orașului prin eliminarea subvenției de călătorie pentru o anumită categorie de pensionari, dar a finanțat un recensământ care nu are feedback pozitiv. Faptul că reșițenii le închid ușa în nas studenților implicați în recensământ este în viziunea PSD o dovadă clară că ”cetățenii nu vor să stea de vorbă cu actuala administrație locală liberală”.

Comentarii

comentarii