Ionesie Ghiorghioni a ajuns mărul discordiei în Consiliul Judetean

Grupul PSD continuă să pună bețe în roate în cazul revocării din funcție a vicepreședintelui Consiliului Județean, Ionesie Ghiorghioni, membru PNL. Proiectul de hotărâre, semnat de 13 consilieri județeni, a fost supus astăzi din nou votului în plen, dar a picat și de această dată. Pesediștii conduși de Ioan Spânu s-au abținut de la vot, spre disperarea vicelui Ilie Iova, care a rămas singur la cârma județului. ”În legătură cu votul privind revocarea colegului nostru, Ionesie Ghiorghioni, din funcția de vicepreședinte al CJ Caraș-Severin, am avut două motive, de a-l introduce pe ordinea de zi. În primul rând, am crezut că unii dintre consilieri își vor schimba poziția, după o lună, iar în al doilea rând, un comunicat al PSD, care spunea că există jocuri murdare, prin care Ionesie Ghiorghioni ar rămâne în funcție. Ori, noi aveam oportunitatea, acum, cu o majoritate de 21 de consilieri, dacă ar fi votat, Ionesie Ghiorghioni ar fi fost revocat. Aceasta a fost speranța mea, însă, rezultatul votului a fost: 12 voturi pentru și unul împotrivă, ceea ce înseamnă că proiectul nu a trecut. Noi sperăm să găsim și alte soluții, astfel încât, echipa de conducere a CJ să fie completată, activitățile să se desfășoare cât mai bine”, a declarat Iova.

Acesta spune că nu contează pe o soluție politică, deoarece, potrivit statutului oricărui partid, orice membru care acționează în instanță formațiunea din care face parte are mari șanse să câștige.

”Am studiat problema și, ca să dau un exemplu, unul dintre președinții CJ din țară a revocat din funcție un consilier. I-a retras sprijinul politic, iar instanța l-a condamnat șase luni cu suspendare și și-a pierdut mandatul, pe baza statutului. Deci, singura lege pe care am gasit-o oportună, fără nici un fel de probleme, este Legea 215, a administrației publice locale”, a adăugat Iova.

Ioan Spânu, liderul pesediștilor din CJ, își menține poziția, și afirmă că problema trebuie rezolvată în partid. ”Grupul nostru și-a menținut poziția din ședința trecută, pentru că, din punctul nostru de vedere, procedura nu este corectă. Procedura era ori ca Ionesie Ghiorghioni să își dea demisia din PNL, ocazie cu care își pierdea calitatea de consilier județean și, implicit, și pe cea de vicepreședinte al CJ și majoritatea din Consiliul Județean putea să vină cu o propunere să-și aleagă alt vicepreședinte. De asemenea, putea să i se retragă sprijinul politic și se întâmpla același lucru. Ca atare, noi am stat în bănci, nu am votat, am făcut cvorumul ședinței pentru ca ceilalți să poată vota, dar nu s-au întrunit cele două treimi necesare, conform legislației în vigoare. Prin urmare, PNL să își rezolve problemele în propriul partid și să nu încerce să scoată castanele din foc cu mâinile noastre”, a precizat Spânu.

Vicepreședintele Ionesie Ghiorghioni este trimis în judecată în două dosare penale și se află în acest moment sub control judiciar, cu interdicție de a se apropia de clădirea Consiliului Județean. În primul dosar este acuzat de trafic de influență și abuz în serviciu, după ce ar fi primit bani de la oameni de afaceri din județ, pentru a le acorda lucrări de întreținere a drumurilor județene. În al doilea dosareste judecat pentru ”corupere, constrângere şi folosirea autorităţii şi influenţei, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, pentru a-i determina pe primarii din județ să sprijine candidatul PNL la alegerile prezidențiale.

http://www.banatfm.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=14822%3Agreu-de-demis-2&catid=73%3Anews&Itemid=71

Comentarii

comentarii