IONESIE GHIORGHIONI A FOST DEMIS DIN CONSILIUL JUDETEAN

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au constatat, miercuri, în şedinţă ordinară, imposibilitatea exercitării mandatului de consilier judeţean al vicepreşedintelui acestui for, Ionesie Ghiorghioni, pentru o perioadă mai mare de şase luni consecutive.

”Prin lege, după depăşirea termenului limită, de şase luni de absenţă, îşi pierde mandatul de consilier judeţean şi, automat, şi pe cel de vicepreşedinte. În locul domnului Ghiorghioni, ca şi consilier judeţean, va veni următorul aflat pe lista USL. În legătură cu alegerea celui de-al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, consilierii judeţeni sunt cei care vor decide cine va fi ales, în următoarea şedinţă ordinară a CJ Caraş-Severin”, a declarat Ilie Iova, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În fapt, vicepreşedintele Ionesie Ghiorghioni se află în imposibilitatea exercitării mandatului de consilier judeţean şi, implicit, a funcţiei de vicepreşedinte, încă din data de 13 mai 2015.

Din punct de vedere administrativ, Consiliul Judeţean Caraş-Severin se confruntă cu o situaţie absolut fără precedent. Preşedintelui Consiliului judeţean, Sorin Frunzăverde, deşi sub control judiciar, nu i se interzice desfăşurarea funcţiei sau prezenţa la serviciu, dar se află în concediu medical pe o perioadă nedeterminată. De pe altă parte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, care are instituite controale judiciare prin care i se interzic express exercitarea funcţiei şi prezenţa la serviciu. Prin urmare, vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, Ilie Iova, asigură din luna mai 2015 conducerea operativă a instituţiei judeţene, atât din punct de vedere executiv, cât şi reprezentativ.

Comentarii

comentarii